מצג עכוז לאורך כל ההריון ושיליה קדמית

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

22/08/2013 | 09:13 | מאת: אושרית

אני בהריון שני, שבוע 27, מצג עכוז, שיליה קדמית. לאורך כל בדיקות ההריון, החל מהשקיפות העורפית, העובר עם הראש למעלה.בהריון הקודם שבו השיליה הייתה אחורית העוברית החליפה מצגים כל בדיקה החל מתחילת ההריון ולקראת סופו בשבוע 31 הייתה עכוז, שבוע 34 ראש, שבוע 35 עכוז ושבוע 36 התהפכה לראש באופן סופי וילדתי בלידה רגילה. בהריון זה במהלך כל הבדיקות העובר באותו מצג - האם הדבר מעיד שהוא לא מתהפך כלל ברחם? האם הסיכוי כי יתהפך בהמשך קטן? האם העובדה כי מדובר בשיליה קדמית מקשה על ההתהפכות? אני מתגוררת בצפון הארץ ואין לי רצון לעבור ניתוח קיסרי רק בשל מצג עובר - מה האפשרויות העומדות בפניי ללידה רגילה אם העובר ימשיך להיות מצג עכוז? האם מגיעות אליכם גם נשים מצפון הארץ? אני לא יודעת עד כמה זה ריאלי לנסוע ברכב נסיעה של 3 שעות עם צירים...

שלום, יתכן והמצג אכן מקובע מסיבות שונות אך עדיין רוב הסיכויים שהעובר יתהפך עצמונית עד מועד הלידה. השליה הקדמית יכולה להפריע להיפוך ידני אך לא להיפוך עצמוני. במידה ובשבוע 36-37, העובר עדיין במצג עכוז, מומלץ לנסות היפוך חיצוני (בצפון או אצלי בביקור חולים). במידה וההיפוך לא מצליח, תהיי איתי בקשר לגבי אפשרות של לידת עכוז, אכן מגיעות אלינו נשים מכל הארץ. בהצלחה !!! דר שווד 052-912-6933.

25/08/2013 | 09:27 | מאת: אושרית

מה סיכויי ההיפוך עם שיליה קדמית? האם היא מקשה מאוד על היפוך חיצוני?

כל מקרה לגופו אך הסיכויים עדיין טובים.

מנהל פורום לידת עכוז