מצג עכוז בשבוע 33, שאלה

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

17/01/2020 | 15:58 | מאת: דנה

שלום, זה הריון ראשון,עשינו אולטרסאונד בשבוע 33+2, העוברית במשקל 2.4 ק"ג וכל המדדים מתאימים לשבוע 34+2. היא במצג עכוז, אינני בטוחה אם לאורך כל ההריון כי הא.ס הקודם היה בשבוע 21, אבל גם בו היה מצג עכוז. בסקירות ובבדיקת מי השפיר הכל תקין ולא היו בעיות במהלך ההריון. הבנתי שעד שבוע 37 המצב עשוי להשתנות, אך מה הסבירות לכך בשלב זה? מהי השכיחות של מצג עכוז בשבוע 33? האם מצג עכוז עלול להעיד על בעיה כלשהי שלא אובחנה בעוברית? תודה מראש

שבוע טוב דנה, שכיחות מצג עכוז בשבוע 33-34 עדיין כ- 10% לעומת 3% בעת הלידה, ז"א שרוב הסיכויים שהעובר יתהפך מעצמו עד הלידה. אמנם מצג עכוז במועד אכן קשור לבעיות מסוימות בעובר או ברחם אך במידה ועשית את כל בדיקות הסקר הרגילות, הסיכון השארי כל כך קטן שאין סיבה לבצע כל בירור נוסף. כמובן שבמידה והמצג לא ישתנה עד שבוע 37, מומלץ לנסות להפוך את העובר ובמידה וההיפוך לא מצליח, לשקול לידת עכוז. בהצלחה, ד"ר שווד

מנהל פורום לידת עכוז