ניסיון למנוע לידת עכוז

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

22/06/2013 | 16:57 | מאת: יעל שובל

כדי לנסות להפחית את הסיכויים ללידה כזו... יש צורך בבדיקת CT מקדימות או משהו בסיגנון הזה? פשוט מאד מפחדת מהתחליך של לידה ארוכה ומייסרת (לידה ראשונה שלי)

שבוע טוב יעל, הדרך היחידה למנוע לידת עכוז, היא לנסות להפוך את העובר. הלידה עצמה אינה קשה יותר או ארוכה יותר ובכל מקרה מומלץ ביותר לבצע הרדמה אפידורלית, במיוחד אם מדובר בלידה ראשונה. לגבי השימוש ב- CT או MRI כדי להעריך את התאמת האגן למעבר ראש העובר, נעשו מספר מחקרים בכיוון אך אין תוצאות חד-משמעיות לכן כלי ההדמיה היחיד בו אנחנו משתמשים נותר האולטרה-סאונד. בהצלחה !!! ד"ר שווד 052-9126933.

מנהל פורום לידת עכוז