היפוך ולידת עכוז אחרי קיסרי

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

28/04/2019 | 12:25 | מאת: דני

שלום דר שווד, אני אחרי קיסרי חירום עקב האטות בדופק וחוסר מוחלט של מי שפיר. לידה ראשונה. ניסו לבצע זרוז אך העובר כבר עשה ברדיקרדיות ארוכות מדי והריצו לניתוח. רציתי לדעת - התינוק היה במצג עכוז כל ההריון טעברתי היפוך חיצוני מוצלח שבוע בדיוק לפני הקיסרי : 1. האם ההיפוך החיצוני יכול לגרום לכאלה האטות בדופק וחוסר של מי שפיר? (בדקו ולא הייתה דליפה). 2. בהנחה שלא נמצאה מחיצה ברחם - האם יש סיכוי מוגבר למצג עכוז בהריום הבא? 3. האם ניתוח קיסרי מהווה קונטרה אינדיקציה להיפוך חיצוני / לידת עכוז? תודה רבה.

שלום דני, 1. היפוך אינו גורם למיעוט במי שפיר. הוא כן יכול לגרום לירידות בדופק דרך מתיחה של חבל הטבור אך זה לא קורה כעבור שבוע כך שנראה שבמקרה שלך הירידות היו משניות למיעוט מי השפיר שקרה מסיבה אחרת (ירידה בתפקוד השליתי למשל). 2. סטטיסטית סיכוי מעט מוגבר אך באופן משמעותי. 3. לא. בהצלחה

מנהל פורום לידת עכוז