מעוניינת בלידת עכוז נרתיקית

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

11/05/2013 | 00:42 | מאת: מירב

שלום, בהיריון שני שבוע 36+6 במצג עכוז, היריון תקין לחלוטין. לפני שבועיים וחצי הערכת משקל 2500. לידה ראשונה נרתיקית קלה במשקל 3650 אני לא מוכנה בשום אופן לעבור ניתוח קיסרי. הבנתי כי בביקור חולים קיימת מיומנות של לידת עכוז וגינלית, אך לא ברור לי האם הבית חולים עדיין פעיל והאם מנהל המחלקה החדש מאפשר זאת. האם ידוע לך אם בבלינסון או בתה"ש גם קיימת מיומנות כזו? אני גרה ברמת גן, איך יש סיכוי שאספיק בלידה שנייה להגיע לירושלים ללידה? תודה רבה על היעוץ

שלום מירב, ביקור חולים כיום שלוחה של מרכז רפואי שערי צדק ופועל תחת המטריה שלו אך חדר הלידה פעיל באותו מקום, באותה מתכונת עם אותו צוות כבעבר. אין שינוי במדיניות לידות עכוז שמבוצעות בשגרה. לפני כ- 5 שעות יילדתי מישהי בלידת עכוז לאחר 3 לידות בעבר. היא הגיעה מאיזור המרכז אחרי ירידת מים בשעות הלילה שם וזו רק דוגמה אחת מבין נשים רבות שמגיעות ללידות כאלה מכל הארץ. במקרה של ספק לגבי התקדמות הלידה (כגון צירים חזקים או לחץ), ניתן לפנות לחדר לידה באיזור מגורייך, להיבדק שם, ואם הלידה אינה מתקדמת מאוד להמשיך בנסיעה לכיוון ירושלים. למיטב ידיעתי הסיכוי ללידת עכוז בבילינסון או תל השומר קלוש ביותר כי אין כמעט רופאים מיומנים בלידות עכוז שם ומדיניות המוצהרת היא לבצע ניתוח קיסרי. למרות הכתוב לעיל, אני תמיד ממליץ לנסות קודם כל היפוך חיצוני ורק במידה והוא נכשל לשקול לידת עכוז. בהצלחה !!! ד"ר שווד 052-9126933.

13/05/2013 | 22:52 | מאת: מירב

מנהל פורום לידת עכוז