מצג עכוז סיכונים

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

08/05/2013 | 17:03 | מאת: בולי

אני בשבוע 39+3 להריון שלישי עם היסטוריה של 2 לידות וגינליות. המליצו לי כמובן על קיסרי אך אני מאוד לא רוצה. מה הסיכונים הממשיים בלידת עכוז? אם הראש נתקע בתוך הרחם מה ניתן לעשות ועד כמה זה מסוכן לעובר? העוברית שלי מוערכת כ-3300 גרם. תנוחת עכוז מלאה (לא רגל) האם לדעתך הסיכויים ללידה רגילה וגינלית הם טובים ללא סיכון מאוד גבוה לעוברית?

שלום, לפי הנתונים שאת מוסרת, את מועמדת טובה לנסיון לידה (משקל לא גדול ושתי לידות רגילות בעבר). הסיכון לכליאת ראש משמעותית נמוך, וקיימות מספר שיטות לחלץ אותו בביטחון. כמו כן אין עדות בספרות שניתוח קיסרי יותר בטוח לעובר ובודאי שהוא פחות טוב לאישה. הסיבה שברוב המחלקות לא מיילדים מצג עכוז בלידה רגילה קשורה למחקר שפורסם בשנת 2000 ושטען שניתוח עדיף אך המסקנות שלו הופרחו כעבור מספר שנים כאשר מעקב אחרי התינוקות שנולדו בשתי השיטות לא מצא הבדל בהתפתחותם הגופנית או השכלית. אל אף הביטחון הרב בלידת עכוז, ההמלצה הרפואית המקובלת על כולם הינה לבצע נסיון היפוך חיצוני ורק במקרה והוא כושל לגשת לנסיון לידת עכוז בגישה נרתיקים. בהצלחה !!! דר שווד 052-9126933

מנהל פורום לידת עכוז