סיכונים בהמתנה להתהפכות טבעית

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

06/05/2013 | 19:05 | מאת: רויטל

שלום רב, אני בשבוע 38+4 כרגע במצג עכוז. איני מעונינת בהיפוך חיצוני מחשש לכל סיכון שהוא. שאלתי היא האם ניתן לחכות במטרה לתת לעובר הזדמנות להתהפך בעצמו, האם יש סיכונים בהמתנה (מהלך הריון תקין לחלוטין ) ? למה כל רופא שאני פוגשת ממליץ לי לקבוע תאריך לקיסרי בהקדם ולא להמתין? שאלה נוספת- האם היית ממליץ בשלב זה להתיעץ לגבי לידת עכוז והאם רק בירושלים נמצאים המומחים לענין? תודה

שלום רויטל, אין הבדל בניהול ההריון בין מצג ראש למצג עכוז כך שאין סיבה לא להמתין. עם זאת חשוב לציין שסיכויי ההיפוך הספונטני נמוכים בשבוע זה (כ- 5% בלבד), לכן כאשר היפוך או לידת עכוז אינם באים בחשבון אין סיבה למשוך את ההריון כי תקלות יכולות לקרות בכל שלב (בלי קשר למצג העובר). עדיין ההמלצה הרפואית הינה לבצע נסיון היפוך שכרוך בסיבוכים נדירים ביותר ובאחוזי הצלחה גבוהים (בידיים מיומנות). במידה וההיפוך אינו מבוצע או אינו מצליח, אין שום מחקר שמראה על יתרון בניתוח קיסרי לעומת לידה עכוז מבחינת העובר (כמובן שלידה עדיפה בהרבה לאשה). הסיבה שברוב בתי החולים אינם מיילדים לידות עכוז קשורה למחקר שפורסם בשנת 2000, אשר טען שניתוח עדיף על לידת עכוז. כעבור 4 שנים פורסם מחקר המשך אשר לא מצא כל הבדל בהתפתחות הגופנית או השכלית של התינוקות שנולדו בשתי השיטות כך שכל האיגודים המקצועיים תומכים בלידות עכוז היום. בין שני המחקרים, הפסיקו ליילד ברוב המחלקות ולא חזרו לזה בהמשך מחשש מתביעות משפטיות ומאיבוד המיומנות. בביקור חולים ממשיכים ליילד לידות עכוז בשגרה במהלך כל השנים כך שניתן לעבור תהליך זה בביטחון מרבי (כמובן כאשר כל התנאים מתאימים ללידה כזו: משקל מתאים, מצג עכוז ולא רגליים ותנוחה מתאימה של הראש בהתאם לבדיקת אולטרה-סאונד). בהצלחה !!! ד"ר פיליפ שווד, 052-9126933.

מנהל פורום לידת עכוז