אקזמה/דלקת אטופית

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

11/07/2016 | 13:30 | מאת: אור מ

שלום, אני גר בחו"ל ועברתי ביופסיה בבטן בגלל כתם אדמדם מגרד בצורה בלתי נסבלת שהופיע לי לפני 3 שנים. הביופסה שללה מיקוזיס פונגויידס והצביעה על תהליך פוסט- דלקתי (במילים שלהם). בדיקת דם הראתה שאני מאוד אלרגי לאבק, ומשם הסיקו שהכתם הוא מודלק אטופי ורשמו לי לאורך זמן 6 משחות שונות, לאחרונה בגלל חוסר בשיפור המצב הזריק לי רופא קורטיזון ישר אל תוך האיזור המגרד ורשם לי אנטי היסטמינים חזקים (טלפסט 180 פעמיים ביום לעשרה ימים). כלום לא עזר. בביקור האחרון נאמר לי שלא יכולים לעזור לי יותר, שאני צריך לחפש דרך אינדיבידואלית לטפל. כטיפול עלו לשיחה הקרנות UV , הקפאה של המקום, ועוד. בקיץ אבקר בארץ 3 שבועות, ורציתי לדעת מה הטיפולים שמוצעים בישראל לטיפול בבעיות עור אלרגיות והאם יש טיפול משמעותי ואפקטיבי שגם אצליח לקבל תור אליו בפרק זמן של 3 שבועות לאחר הפניה מרופא עור, במידה ואלך אליו ביום הראשון של הביקור? תודה רבה מראש, אור

11/07/2016 | 17:48 | מאת: גיל

תקבל סטרואידים ( זבל ) ותוא לא. לאף רופא עור אין מה להציע לך מעבר לסטרואידים. ככה נוצר נעגל של קורבנות ששל סטרואידים שהטראגי בכל העניין זה שהחולה משלם בגופו ואז הוא מגלה את המכה. טיפול ? תשכח .

התשובות לשאלתך מורכבות. א. צריך לאשש את האבחנה ב. לברר האם מיצית את הטיפול עד כה.. ג. לחשוב על אופציות טיפול נוספות.. ד. טיפו ב UVB : קשה הלהאמין שבפרק זמן של 3 שבועות תצליח להינות מהטיפול.. אופצי חליפית - שיזוף... ממליץ שתגיע לייעוץ 0556678906

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה