שאלה בנושא שושנת יריחו ?

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

13/11/2019 | 17:20 | מאת: חיים

יש לי מספר סימני עקיצות ברגליים שככל הנראה נגרמו מזבוב החול (לישמניה) לא ידוע סוג. למעט פצע אחד בקוטר של ס"מ+ (מורח משחה בקטורבן) שאר הפצעים ללא זיהום עם סימני יובש וקילוף עור. לציין שרופא עור אבחן שושנת יריחו (ללא בדיקת מעבדה) שאלתי, האם אני יכול להתנהל רגיל שחייה בים או בים המלח שאני מתכוון לבקר בקרוב. וכמובן חשיפה לשמש.

בקטרובן איננו טיפול לשושנת יריחו.. וכן, ניתן לאבחן בעיה זו ללא בדיקה .. ממליץ לחזור לרופא מטפל להבהרות נוספות ..

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה