פוליקוליטיס בקרקפת ונשירת שיער מאסיבית

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

09/05/2019 | 13:22 | מאת: פוליקוליטיס

שלום רב. בת 25. לאחר שהשתמשתי במסכת שיער לשיקום ביתי והחומר נספג בשיער התחיל לי גרד בכל הראש וגם בגוף. יש לציין שהשתמשתי בו פעמיים נוספות לפני כן בהפרשים די גדולים ולא קרה לי דבר כזה. החלה נשירה אדירה של השיער, אדמומיות,פצעים וקילופים בכל הקרקפת. הלכתי לרופא עור שאמרה שזו אלרגיה חריפה ונתנה לי פרדניזון 20 מג ביום, דרמבוט פעמיים ביום למרוח על הקרקפת ושמפו דרמיציט לחפוף פעם ביום. השתמשתי בזה שבועיים בערך והתסימנים עם הזמן ירדו, הגירוד נשאר רק בקרקפת, אבל הנשירה מתגברת והופיעה גם פריחה בחזה ומעט בפנים. הלכתי לרופא מומחה שאמר להפסיק עם כל הסטרואידים(בהדרגה) וכל הטיפול שהרופאה אמרה ולהתחיל טיפול אנטיביוטיקה דוקסילין, כדור אחד 100 מ"ג ביום- אבחנתו היא פוליקוליטיס. בנתיים מטופלת בכדור ב3 ימים האחרונים. השיער עדיין נושר לי המון. ואפילו מרגישה שאין שיפור בגרד. אבדתי כמות אדירה של שיער וכל יום שעובר זה סיוט עבורי. אפשר לדעת מתי, בערך, מתי לפחות אמורה להירגע הנשירה? שהטיפול עובד? האם השיער יוכל אי פעם לחזור? יש לציין שאני חולה בטרשת נפוצה ומטופלת בטכפידרה תרופה אשר מדכאת את המערכת החיסונית. מאוד אעריך לשמוע את דעתך המקצועית בנושא. תודה רבה

הנך מתאר.. תגובה אלרגית .. בשילוב של זיהום בזקיקי שיער ..נשירת שיער.. על רקע מערכת חיסון .. חלשה יחסית .. כל התגובות והריפוי לוקחים זמן.. אין לי תשובה טובה לגבי אורך זמן.. מאחל הרבה בריאות

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה