גירוד נקודת חן קטנה והפיכתה לעיגול אדום

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

26/11/2018 | 07:24 | מאת: ניב

שלום יש לי נקודת חן קטנה וקבועה כל החיים על היד משהו כמו 3 או 4 מילימטר קוטר והיא לא כהה כמו שומה אבל כן טיפה כהה מהסביבה. עכשיו מתוך שינה (ממש על גבןל ההתעוררות) הרגשתי דחף פתאום ממש לגרד אותה (היא לא גירדה אבל בכל זאת דחף לגרד עם הציפורן) וממש ירד דם והפכה לעיגול אדום. האם זה עלול להפוך לנקודת סרטנית? ומה לעשות? אני מעט חושש. תודה

26/11/2018 | 07:26 | מאת: ניב

מעט יותר גבוהה טופוגרפית משאר העור שעל היד.

םנה לרופא המשפחה להערכה ראשונית

להבדק ע"י רופא עור..

לפנות לבדיקת רופא עור

21/12/2018 | 02:24 | מאת: רון

היה לי בדיוק את אותו דבר. זה כמו פצעון שבולט מעל פני העור וכשממששים את זה, זה מרגיש כמו גוש קשה. הטיפול (רק אם זה מפריע לך) זה צריבה בחנקן נוזלי או ניתוח להוצאה (אבל הניתוח משאיר צלקת גדולה). לי אישית זה לפעמים גירד מאודדד ולפעמים גם דימם בגלל הגירוד, והגירוד עצמו כאב לי ממש, אז רופא עור צרב את זה עם חנקן נוזלי ומאז זה נראה סתם כמו כתם אדום שטוח לגמרי וזה כבר לא מגרד ולא מדמם.

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה