אקזמה בעור/פריחה אחרת

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

19/03/2017 | 20:49 | מאת: תומר

היי, לפני מספר שבועות התחילה לי פריחה בגב שתי כפות הידיים. הפריחה הייתה מאוד דומה למשהו שהיה לי בעבר (אסטמה של העור) אז ניסיתי לטפל בה עם נרידרם (שבו השתמשתי גם בפעם לפני). הפריחה לא עברה לאחר כ7-10 ימים של מריחת נרידרם והלכתי לרופא עור. הרופא רשם לי משחה שנקראת קלובטאזול פרופיונאט כדי למרוח שוב לתקופה של 7-10 ימים. לאחר 10 ימים ירדה קצת הנפיחות, אולם הגרד והאודם לא נפסקו. הלכתי שוב לרופא, אשר המליץ על משחה שנקראת פרוטופיק 0.1% למשך חודש פעמים ביום. באותו הלילה לא מרחתי את המשחה החדשה וכשקמתי בבוקר שמתי לב שהפריחה התפשטה לאזור החזה/בטן וגם באזור הזרוע מעל המרפק. החלטתי למרוח את הפרוטופיק גם על איזורים אלה, ובלילה הראשון לא יכולתי לישון במהלך הלילה והתעוררתי כ-3-4 פעמים בגלל גירוד חמור ומרחתי קרם לחות טיפולי אשר מעט הרגיע. בבוקר ראיתי שהפריחה התפשטה עוד יותר באזור החזה/בטן ובזרוע מעל המרפק, והמשיך גרד חמור. בנוסף רחצה עם מים חמים מאוד כואבת ומגבירה את הגירוי ולכן גם במקלחת אני סובל. הלכתי שוב לרופא באופן דחוף – הוא המליץ על פוטותרפיה ואמר שלא נתתי צ'אנס לטיפול. באופן כללי אני סובל מאלרגיות (שמתבטאות בנזלת, עיטושים ותשישות אבל לא בפריחה) ובפעם הראשונה שפריחה דומה הופיעה זה היה בקיץ והרופא אמר שמדובר באקזמה. אני מחפש חוות דעת נוספת לגבי המשך הטיפול – - אם אני ממשיך למרוח את המשחה, האם יש פיתרון לבעיית הגרד שיאפשר לי לישון בלילה ולהתקלח? - האם הטיפול בפוטותרפיה הוא הטיפול היחיד שעוזר? - תוך כמה זמן הוא אמור לעזור? - האם הטיפול בפוטותרפיה יעזור לגרד? - האם יש טיפול מונע לאקזמה? - האם יש דרך כלשהי לדעת מה הגורם?

לא ניתן לייעץ ללא התרשמות קלינית ממליץ לחזור לרופא שמכיר אותך או מוזמנ/ת ליעוץ וטיפול לתיאום 0556678906

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה