חיפה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

19/10/2011 | 17:38 | מאת: צפורה

אני בגיל 75 וצורכת פרדניזון מדי יום בכמות של 4 מ"ג ויש לי השתנה דחופה עד כדי 8 םעמים בשעה. האם יש קשר בין צריכת הפרדניזון לקב ההשתנה? כמו כן עלי לציין כי יש לי צניחת שלפוחית ברמה 2

שלום ציפורה, נטילת סטרואידים יכולה להשפיע על הרבה מערכות בגוף, ואחת מהן היא השלפוחית, ככל הנראה בעקבות השפעה על רמות האסטרוגן בגוף.לא ציינת מדוע את נוטלת תרופה זו ויכול להיות שמחלת הרקע היא המקור, אבל גם הרבה מאוד תרופות משפיעות על ההשתנה. מבחינה נוספת, בגילך גם ללא מחלות רקע משמעותיות יכולה להופיע תכיפות ניכרת במתן השתן, כחל מתופעות הגיל השלישי. וכן, גם צניחת שלפוחית עשויה להשםיעה, בעיקר אך יש חסימה חלקית של מעבר תקין של השתן בעקבות הצניחה. אנא פני לאורולוג לבדיקה ובירור ותוכלי לקבל טיפול שיקל עלייך.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה