ניתוח לתיקון שלפוחית רגיזה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

18/10/2011 | 19:56 | מאת: חגית

שלום רב, אבי בן 85 (מטופל בקומדין) סובל מאוד משלפוחית רגיזה - הולך לשירותים המון, גם ביום וגם בלילה וזה ממש משבש לו את החיים. לפני 12 שנה הוא עבר ניתוח אבל הענין חזר בשנית. אורולוג שאיתו התייעץ אמר לו שניתוח יעזור אך בגלל שהחתך יהיה באותו המקום של הניתוח שיהיה, סבירות גבוהה שהוא יסבול מדליפת שתן. הוא גם התבקש לעבור בדיקה פולשנית לבדיקת האזור, שבגינה יצטרך להזריק לעצמו בבטן כשבוע ימים - בהחלט מצב לא נעים. אבי אובד עיצות וחושש מאוד. אשמח לכל עיצה

שלום חגית, קצת קשה לי להבין ממה שכתבת איזה נתוח בדיוק עבר אביך, אבל אני מניחה שהוא עבר ניתוח בערמונית. הבדיקה שעליה את מדברת היא כנראה ציסטוסקופיה- ויכול להיות שאביך יכול לעבור אותה ללא צורך בהפסקת קומדין- כדאי לך לברר עם האורולוג האם ניתן לבצע את הבדיקה בעזרת מכשיר "גמיש" שהוא פחות טראומטי. המטרה היא לראות האם אכן הערמונית גדלה שוב ומפריעה למעבר תקין של שתן בשופכה, ובכך אם יחזרו על הניתוח ויסירו אותה זה אולי יעזור. היות ומצבו של אביך מעט מורכב,ותלונותיו אינן חד משמעיות- כלומר יש הרבה סיבות נוספות שעשויות לגרום להן- ממליצה מאוד שאביך יעבור בדיקת אורודינמיקה לפני החלטה על ניתוח -בדיקה זו אינה מחייבת הפסקת קומדין, אך כן מצריכה הכנסת קטטר למשך הבדיקה (כ20-30 דקות בד"כ) . בדיקה זו מאפשרת לברר האם מדובר אכן בבעיה של חסימת מוצא השלפוחית בשל הגדלה חוזרת של הערמונית (שתצריך כנראה ניתוח- לפחות חלקי- להסרתה), או שמא כיס השתן עצמו מתכווץ יתר על המידה (שלפוחית רגיזה- ושום ניתוח לא יפתור בעיה זו, אלא רק טיפול תרופתי ממושך). בכך ניתן יהיה להחליט מה הפעולה הנדרשת: ניתוח או תרופות. אכן יש סיכון שאם הניתוח מתבצע שנית עלול להגרם נזק כמו פגיעה בסוגר ואזי -אי שליטה במתן השתן ודליפה. לכן רצוי לעבור את הבירור המלא כדי לבחור בטיפול המתאים ביותר לאביך.

22/10/2011 | 15:46 | מאת: חגית

שום ד"ר, תודה על התשובה. אבי עבר ניתוח בערמונית (משהו חשמלי - הוא לא זוכר בדיוק) הוא שואל לגבי הטיפול התרופתי. הוא מטופל בקסטרל (אחד) וחצי כדור פוסיד _שקיבל אחרי ניתוח לב שעבר בגיל 80 שאחריו היום לו בצקות רבות והמון מים בגוף). האם אלו הכדורים הנפוצים או האם ישנם כדורים נוספים שיכולים לעזור או להקל? בתודה מראש! חגית

מנהל פורום שלפוחית רגיזה