תכיפות במתן שתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

01/03/2012 | 19:29 | מאת: גיא

שלום אני בן 30, סובל מהשמנת יתר, לחץ דם, אסטמה (מילדות) ובעיה של תכיפות במתן שתן ביום ובלילה. אני סובל מהבעיה מאז ומתמיד (כמה שאני זוכר) ובתדירות של חצי שעה עד שעתיים בין צורך במתן שתן. כמובן שהבעיה גורמת לקשיים רבים ביומיום ובאיכות השינה. עברתי כמה ניסיונות תרופתיים ללא תועלת וגם בדיקה אורו-דינאמית ואולטרה סאונד שהראו תפקוד תקין אך שלפוחית קטנה מהממוצע. אני אובד עיצות ואשמח לשפר את המצב. תודה מראש.

גיא שלום לך. ע"פ תאורך יש לך מס' גורמי סיכון להפרעות במתן השתן: 1. השמנת יתר. 2. יתר לחץ דם - ואולי טיפול תורפתי עם משתנים או חומרים שמשפיעים על השלפוחית 3. נפח שלפוחית קטן, לפי בדיקת US. - ציינת שאורודינמיקה היתה תקינה ושהממצא היחיד בהדמיה היה נפח שלפוחית קטן. ממליצה לך ראשית לנסות "לאמן" את השלפוחית- ללכת להתרוקן בזמנים קצובים: כלומר להחליט על סביבות אחת לשעה באופן סדיר ולאט לאט להעלות את משך המרווח בין התרוקנות להתרוקנות עד אחת לשעתיים זה סביר לחלוטין. גם לפני השינה יש צורך להתרוקן באופן מלא. שנית להמנע משתיה מופרזת של חומרים שמגרים לייצור שתן- כל סוגי הקפאין(קפה ,תה, קולה ,שוקו)ולהמנע משתיה מופרזת בערב, וגם מאכילת פירות בשעות הערב. שלישית, צריך לבדוק מהן התרופות שקיבלת ולנסות להתאים לך משהו אחר- יש הרבה סוגים.אם אתה על תרופות משתנות בגלל הלחץ דם כדי להתייעץ עם הרופא שלך אולי לשנות אותן או את המינון ואת זמני הלקיחה. ורביעית- חובה לרדת במשקל, אין בריריה, זה אחד הדברים שהכי יעזרו לך.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה