שלפוחית רגיזה בנער מתבגר

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

15/02/2012 | 08:46 | מאת: שירה

שלום. השאלה נוגעת בילד בן 16.5 בריא לחלוטיןת ספורטאי, ללא שום בעיות בנושא שתן מילדות. מזה כמה חודשים הולך בתכיפות של פעם בחצי שעה לשירותים (מרגיש צורך להשתין, אך לא תמיד באמת מצליח לתת שתן). לא מתעורר בלילה עקב צורך להשתין. נשלל דלקת (בדיקת שתן) ובדיקת us תקינה. הבעיה משבשת את חייו לחלוטין, הוא בלחץ מתמיד (אפילו מנסיעה באוטובוס לבי"ס), ומדוכא. אורולוג שהיינו אצלו די דיכא אותנו וגם ציין שהתופעה בגיל כזה לא מוכרת ומאוד מאוד נדירה.הוא נתן לנו להתחיל טיפול תרופתי ולהבנתי אין ממש פתרון קל אם בכלל. 1) האם הילד נדון לחיים באיכות חיים ירודה? 2) מה ההמלצות . הידע בטיפול במקרים בנער כה צעיר? 3) האם יש איזשהם טיפולים אלטרנטיבים/פסיכולוגים/איפנוזים שיכולים לעזור? 4) האם יש רופא / מרפאה בארץ שמתמחה בטיפול בגיל צעיר? אודה על תגובתך המהירה.

שירה שלום לך, ראשית תמיד ניתן למצוא אורולוג ילדים שיכול לעזור, ויש בקופות החולים השונות. אישית אני מכירה גם את אלו של בי"ח "שניידר" והם מצויינים. שנית, רצוי לברר מה וכמה הנער שותה- כי משקאות מכילי קפאין (תה, קפה, קולה, שוקו וכו') יכולים לגרום לתכיפות במתן השתן. רצוי לערוך יומן שתיה והתרוקנות (מתי וכמה שותה ומתי וכמה מתרוקן)למשך 24 שעות למס' ימים כדי לראות אם אפשר להוריד בכמות או בסוגי השתיה. אמרת שהוא ספורטאי- אם הוא נוטל תוספי וויטמין זה גם יכול להשפיע ויש להמנע מזה. אם עיקר התזונה היא ירקות אז אולי זה גם מוסיף. אם יש תרופות שונות שלוקח- צריך לבדוק אילו כי חלקן יוצרות גם שיתון יתר. אם אין לו שום דלקת ושום ממצא בבדיקות,יכול להיות שיצטרך גם לעבור אורודינמיקה להמשך הבירור. חשוב לזכור שיכול להיות שה"סטרס" (הלחץ הנפשי) שבו נתון- אולי ממסגרת האימונים או בכלל-גם משפיע וגורם לכך ואז אולי כדאי לטפל מכיוון זה. לגבי הטיפול- לרוב אכן מתאימים תרופה שאמורה להרגיע את הצורך לרוץ לשירותים כל הזמן. זה ממש לא מחייב שזה לכל החיים כי לעיתים אכן שינוי הרגלים עוזר מאוד. לפעמים יש כל מיני טיפולים צמחיים שיכולים להקל- ממליצה להתייעץ עם נטורופט. היתי ממליצה גם לנסות לייצר תרגול התרוקנות כלומר ללמוד להתאפק ולהתרוקן לפי זמנים קצובים (ובתור ספורטאי הוא מבין מהי שגרת אימונים) ואולי גם זה יעזור.

15/02/2012 | 09:52 | מאת: שירה

תודה על התגובה המהירה. 1) הוא שתה רק מים - הוא אינו שותה בכלל משקאות ממותקים או מוגזים ולחלוטין נמנע מאלכוהול.למעשה בגלל המצב שנוצר, הוא נמנע משתיה כלשהי במשך ימים (כמעט כל השתיה שלו מגיעה היום מ 2 קערות קורנפלקס עם חלב שהוא אוכל) והוא צמא כל השמן אך מפחד לשתות. 2) לא אוכל ירקות מרובים (כמעט לא אוכל בכלל ירקות) 3) לא לוקח תוספי מזון או תוספי וויטמין 4) כמות השתן שמטיל איינה גדולה.זה בעיקר התחושה התמדת שיש לו צורך להשתין, אבל כשמנסה לא תמיד יוצא גם אם מתאמץ. 5) לגבי המלצתך לתרגול התרוקנות - מי יכול ללמד? 6) האם תוכלי להמליץ על רופא שמתמחה בילדים בשניידר או איך ניתן להגיע לשניידר (אנחנו חברי מכבי - האם צריך הפניה לבי"ח? האם ניתן להגיע פרטי?) 7) האם יש לך איזשהו ידע/המלצות על טיפולים בהיפנוזה להרגעה?

מנהל פורום שלפוחית רגיזה