תדירות רבה במתן שתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

11/02/2015 | 00:05 | מאת: אלינור

שלום, אני בחורה בת 24, בריאה, רווקה וללא ילדים. מזה שנתיים בערך, אני מוצאת את עצמי הולכת במשך היום בכל כרבע שעה לשירותים לצורך מתן שתן. יצוין, כי אני שותה רק כ- 10 כוסות מים ליום. כשניסיתי להמעיט בכמות המים שאני שותה וירדתי לכארבע כוסות מים ליום, אמנם תדירות הפעמים שבהן נדרשתי ללכת לשירותים ירדו, אך עדיין מדובר בתדירות של בערך כל חצי שעה. פניתי לרופא משפחה, והוא לא כל כך ידע כיצד לעזור לי ולאן להפנות אותי. לדבריו, לא שמע על בעיה כזו. לייתר בטחון רופא המשפחה שלח אותי ל- S.U. בטן שיצא תקין וגם תרבית השתן יצאה תקינה. אני ממש מיואשת מכיוון שזה פוגע במהלך החיים התקינים שלי. אגב, גם בלילה אני נאלצת לקום מתוך שינה כחמש-שש פעמים (לפעמים יותר לפעמים פחות). ברור שלי שיש כאן משהו שהוא קצת חריג ומכאן פנייתי אליכם בבקשה לקבלת עזרה: 1. האם מדובר בבעיה מוכרת, או שאני אכן חריגה בנוף? 2. מהן קשת האפשרויות לבעיה המתוארת? מה יכול להיות המקור לבעיה? 3. למי (לאיזה מומחה) עלי לפנות לצורך בדיקה של מקור הבעיה ומציאת פתרון לבעיה? 4. אילו בדיקות נוספות כדאי שאעבור בכדי שאגיע לרופא כבר עם חלק מהתשובות של הבדיקות? תודה מראש על התשובות. אגב, קראתי את מה שכתבת בהקדמה ואני ממש מזדהה עם מה שכתבת.

שלום רב, 1. למרות שצרת רבים אינה מנחמת הבעיה שאת מתארת מאוד מוכרת ואינך לבד. 2. לפי מה שאת מתארת את סובלת מתכיפות ונוקטוריה, שהם חלק מתסמיני שלפוחית רגיזה. אכן שתיה מרובה יכולה לעורר את הבעיה וטוב שניסית לצמצם את השתיה ולראות אם זה משפיע. עדיין סיבות רבות יכולות להביא לתלונות אלו ובחלקן גם דלקות וזיהומים במערכת השתן, מחלת אבנים, סוג וכמות השתיה,טיפולים בתרופות, STRESS ולחץ ועוד ועוד. בהרבה מהמקרים אכן בדיקות השתן והאולטרסאונד יוצאים תקינים. יכול להיות שמדובר פשוט בהרגל של התרוקנות תכופה שניתן לשנות. 3.ניתן לפנות לאורולוג. 4.בדיקות דם לתפקוד כליות-קראטינין, ורמת סוכר בדם. בדיקות שתן ואולטראסאונד דרכי שתן. כדאי גם שתבצעי יומן של שתיה והתרוקנות- מה, מתי וכמה שתית ומתי וכמה התרוקנת- למשך 48 שעות -זה יכול לתת מידע רב ערך על ההרגלים שלך. לפעמים פשוט הורדה של קולה/קפה/שוקולד/ אלכוהול- פותרת את הבעיה. תמיד אפשר גם לתרגל התאפקות וללמד את השלפוחית שאת שולטת בה ולא היא בך.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה