מה לעשות?

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

12/01/2015 | 00:30 | מאת: יובל

שלום קוראים לי יובל, ואני בת 16. בכמה חודשים האחרונים שמתי לב לזה שאני הולכת לשירותים המון! כשאני הולכת לישון אם אני לא ממש עייפה ונרדמת ישר אני כל כמה דקות הולכת לשירותים. ומרוב שאני הולכת הרבה פעמים בסוף בקושי ויוצא משהו, אבל זה תמיד מרגיש כאילו אני מתאפקת כבר שעתיים. אחרי שאני עושה פיפי אני מרגישה כאילו לא הכל יצא. הייתי אצל הרופא והוא עשה לי לי בדיקת שתן ובדיקת דם, והכל יצא תקין. אין גם דלקת. אחרכך הוא שלח אותי לנפרולוג והוא שלח אותי לעשות אאולטרסאונדוגם באולטרסאונד הכל יצא תקין. רציתי לשאול מה את ממליצה לעשות? ראיתי באינטרנט ששבדרך כלל אחרי אולטרסאונד עושים בדיקת אורודינמיקה, האם את ממליצה לי לעשות את הבדיקה הזאת, או אולי משהו אחר? (לא אכפת לי אם זה פולשני או לא, לפני כל פעם שאני יוצאת אני צריכה לחשוב אם יש שם שירותים, וזה משגע אותי. אני פשוט רוצה לסיים עם זה.) תודה מראש :)

שלום רב, ראשית צריך להבין אם יש לך תכיפות או דחיפות במתן השתן גם במהלך היום ולא רק כשאת הולכת לישון. ממליצה לבצע יומן שתיה והתרוקנות (מה וכמה שותה במהלך היום ומתי וכצה מתרוקנות), להמעיט בחומרים מכילי קפאין או אלכוהול, להמנע מלחץ לצורותיו השונות ולהתייעץ עם אורולוג לגבי טיפול תרופתי לפי צורך. יכול להיות שהבעיה תפטר ולא תצטרכי בירור באורודינמיקה.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה