טיפול תרופתי לשלפוחית רגיזה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

22/01/2012 | 19:53 | מאת: מירה

שלום רב לד"ר, בשל הליכה מרובה לשירותים במהלך היום ובלילה (קמה כ-4 פעמים), וכן לעיתים "בורח" לי לפני שאני מספיקה להגיע לשירותים - ביקרתי אצל רופא נשים אשר שלל צניחה והפנה אותי לאורולוג. האורולוג אבחן שלפוחית רגיזה ונתן לי תרופה טוביאז 8 מ"ג. לא ידעתי זאת כשהייתי אצלו, אך התברר לי כי התרופה יקרה. התרופה עוזרת, והפחיתה את מספר הפעמים שאני הולכת לשירותים וכן כבר לא בורח לי. רופא המשפחה לא מכיר את התרופה ולחזור לאורולוג עלול לקחת זמן, לכן רציתי לשאול- האם יש תרופה זהה/ דומה לטוביאז שעולה פחות? ואם יש - מה ההבדל בינה לבין טוביאז (אופן פעולה/ התפרקות בגוף/ תופעות לוואי וכו')? האם הטוביאז אכן שווה את המחיר ויעילה יותר (עם פחות תופעות לוואי)? אני מכירה את התרופה דטרוזיטול, מה בעצם ההבדלים בינה לטוביאז? איזו תרופה עדיפה? ומה הכמות המקבילה של דטרוזיטול ל-8 מ"ג של טוביאז? וכמובן האם יש תרופות אחרות? אני בת 60 ולוקחת תרופות להורדת לחץ דם וכולסטרול. תודה רבה על עזרתך!

שלום מירה, אכן טוביאס היא תרופה חדשה ויעילה, שאינה בסל התרופות ולכן יקרה. זה נכון שמרכיבה הפעיל הוא אותו חומר המצוי גם בדטרוסיטול שמצוייה בסל התרופות ומחירה נמוך ושווה לכל נפש. החידוש בטוביאס הוא שבצורה זו התרופה נגישה יותר לפעילות מיידית על השלפוחית היות ואינה מצריכה מעבר ופירוק דרך הכבד כמו התרופות האחרות. מציעה לך לבקש מרופא המשפחה מרשם לדטרוסיטול 4 מג' ליום ולנסות למשך מס' חודשים וזה אמור יהיה לעזור.

14/10/2014 | 11:37 | מאת: יפה לוי

מנהל פורום שלפוחית רגיזה