leucocytes גבוהים

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

07/11/2014 | 11:41 | מאת: אורית

זה כבר כמה שנים שכל פעם שאני כוברת בדיקת שתן רמת ה ךleucocytes בתן היא גבוהה מאד. האם זה מראה על איזהשביא בעיה שדורשת טיפול? ומה אפשר לעשות? אני בת 63, הייתי חולת סרטן לפני כ-15 שנה, עברתי ניתוח טבעת וירדתי כ-50 ק"ג, וכמו כן עברתי לא משמן כריתי רחם ותיקון רצפת האגן. תודה

שלום לך, לויקוציטים בשתן אינם סימן ספציפי. אם אין לך שום כאב במתן שתן, אם אין צריבה או דחיפות ניכרת, אם אין ריח רע לשתן ואין לך כל תלונה בהטלת השתן, אין לממצא זה כל משמעות. במידה ויש לך תלונות אלו ויש לויקוציטים זה יכול לרמז על דלקת ולכן חשוב לשלוח גם בדיקת תרבית לשתן ולראות אם צמח חיידק ולקבל אנטיביוטיקה בהתאם. אם אין חיידקים ואין לך תלונות- אין ללויקוציטים משמעות ואין צורך לטפל בזה. חשוב שתשתי מספיק מים כל יום, זה ינקה את השתן.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה