דרכי שתן מעובים מאד ושלפוחית רפוייה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

14/08/2014 | 23:14 | מאת: יהושע

בבדיקה של גבר בן 64 התגלו דרכי שתן מעובים מאד . כמו כן שלפוחית שתן רפויה עקב עצירת שתן (2.7 ליטר). הותקן קטטר למשך חודש. מה משמעות של דרכי שתן מעובים מאד ? האם השלפוחית מסוגלת להשתקם ?

שלום רב, ככל הנראה עיבוי דופן השלפוחית קורה בשל קושי בריקון השתן אך הסיה לכך לא ברורה על סמך מה שציינת. הקטטר אמור לעזור בניקוז השלפוחית, אבל החלמתה תלויה במשך החסימה ועד כמה השלפוחית נחלשה ביכולת התפקודית שלך לרוקןשתן. את זה ניתן להעריך קודם כל אחרי שינסו להוציא את הקטטר ולראות אם יש התרוקנות ספונטנית, ואם לא אז מומלץ להמשיך בירור עם בדיקה אורודינמית, ואז יוחלט מה הטיפול המיטבי חהמשך.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה