כמות שתן מסיבית

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

14/08/2014 | 11:07 | מאת: אייל

שלום, לפני כמה שבועות פתאום התחלתי מדי פעם להשתין באופן מסיבי כמויות גדולות של שתן שלא פרופרציונליות לכמה אני שותה. שמתי לב שזה קורה רק כאשר: 1)אני לוקח ויטמין D. או 2)אני אוכל ארוחות גדולות ומלאות בפחמימות. עשיתי בדיקת דם ויש לי ויטמין D נמוך וגלוקוז קצת גבוה. הרופא שלי לא יודע למה זה קורה. ידוע לך מה יכולה להיות הסיבה? תודה.

שלום רב, אינך בפורום הנכון רמות גלוקוז גבוהות וארוחות גדולות יכולות להשפיע על הכליות .אם אתה נוטל תוספי מזון או תרופות שונות אחרות- זה גם משפיע (לא בטוחה שויטמין D הוא הגורם..) כדי לדעת כמותית כמה "מסיבי" מתן השתן שלך עליך לבצע יומן מדויק ל 48 שעות בו לרשום מתי, כמה (בסמ"ק) ומה שתית (מים, קולה, תה , קפה, אלכוהול וכו) ומתי וכמה (בסמ"ק) הטלת שתן. כך ניתן לראות מה נכנס מול מה יצא. כדאי לבצע גם בדיקות שתן לחלבון וסוכר , אולטראסאונד מערכת השתן ולפי צורך להתייעץ עם נפרולוג

מנהל פורום שלפוחית רגיזה