בריחת שתן מתוך שינה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

11/07/2014 | 13:21 | מאת: מתן

שלום רב, פנייתי היא בעניין בריחת שתן מתוך שינה. כזה קרה פעם אחת חשבתי שזה חד פעמי ולא התייחסתי אבל אני רואה שזה קורה משהו כמו אחת לחודש שאני מתעורר מזה ומבחין כי התחלתי להשתין מתוך שינה ואז פונה לשירותים להמשך ההשתנה. מה יכולה להיות הסיבה והאם יש טיפול לזה ואף טיפול תרופתי לזה? תודה מראש!

שלום רב, לא ציינת את גילך. יש הרבה סיבות לתלונה שאתה מתאר, כולל גיל, מחלות רקע, הרגלי אכילה ושתיה, תרופות שונות ועוד. כדאי לפנות לרופא לבדיקה גופנית, לעבור כמה דיקות כלליות כולל בדיקות דם ושתן, אולי גם אולטראסאונד לדרכי השתן, ובהתאם לממצאים ניתן להחליט מה הטיפול היעיל בשבילך. יש תרופות שמונעות את התופעה אבל עליך לעברו בירור מלא לפני החלטה על טיפול כזה. בנתיים אם אתה שותה הרבה לפני השינה מומלץ להמנע , בעיקר מקפאין ואלכוהול. יש להתרוקן היטב לפני השינה.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה