זה קורה בעיקר בלילה והאם יש תקווה?

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

30/12/2011 | 21:47 | מאת: סימון

דר' שלום רב, בן 58 כעשר שנים לאחר כריתת ערמונית ללא גרורות וללא סכרת. מזה שנים הבעיה שלי: קם בלילה מס' פעמים להטיל שתן גם כשהכמות קטנה. כמובן שזה מפריע. התופעה הייתה גם לפני ניתוח רדיקלי של הפרוסטטה שלא הייתה מוגדלת. לציין שיש לי בעיה כרונית של אי ספיקת כליות מזה כ 14 שנה. קראטינין 1.6. האורולוג שלי לא מייחס לזה חשיבות. האם יש מה לעשות? קשור לכליות? הורמונים? מה לדעתך צריך להיות הכיוון ולאיזה דיציפלינה רפואית לפנות? יש תקווה לפתרון? מתנצל על שאלתי הארוכה ומודה לך מראש. סימון.

שלום סיצון, אם זה מציק לך אז וודאי שזה חשוב. ראשית, זה יכול להיות קשור בשתיה שלך לפני השינה- אם אתה שותה הרבה, בעיקר קפאין ואלכוהול זה עשוי להחמיר את המצב ולגרום לך לקום יותר בלילה. בנוסף, יכול להיות שיש לך שיתון יתר לילי שלא קשור רק בשתיה(כלומר ייצור מוגבר של שתן בלילה), ולכן הייתי ממליצה לך לבצע רישום יומן שתיה והתרוקנות ל-24 שעות, למשך 3 ימים ברציפות.אם 1/3 או יותר מכמות השתן היומית ניתנת בלילה אזי צריך לאזן אותך תרופתית. אם עברת כריתה רדיקאלית של הערמונית יכול בהחלט להיות שחלק מההפרעות הן בשל חולשה של שרירי רצפת אגן ואולי פיזיותרפיה לחיזוק האיזור תשפר את המצב. הייתי

מנהל פורום שלפוחית רגיזה