שלפוחית רגיזה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

30/12/2011 | 15:21 | מאת: שירה

שלום רב. אני בת 30 וסובלת מסכיזופרניה. מלפני כ-8 שנים, מאז שהתחלתי ליטול את התרופה הפסיכיאטרית "גאודון" (שהשפיעה עלי לרעה נפשית ופיזית),נוצר אצלי מצב של מתן שתן לעיתים תכופות, במשך השנים כשכבר הפסיקו לי את התרופה הנ"ל והחליפו לי לתרופות אחרות ומצבי הנפשי השתפר במשך הזמן, פרקי הזמן של ההליכה לשירותים הצטמצמו.ידוע לי כי בעיות במערכת העצבים גם כן עשויות לגרום למצב של שלפוחית רגיזה, ולכן רציתי לבדוק ולאמת את הדבר עימך. 1)ברצוני לדעת- האם מצב נפשי ירוד עלול לגרום לשלפוחית רגיזה? 2)איזו מהתרופות הבאות היא הטובה ביותר לשלפוחית רגיזה- דטרוזיטול, טוביאז,ווזיקר (או אחרות שהינך מכירה, גם מבחינת יעילות וגם כמובן עם כמה שפחות תופעות לוואי)? 3) בתודה מראש ושבת שלום, שיר.

שירה שלום רב, איני מכירה את התרופה שציינת (בכל זאת, אין זה תחום התמחותי)אך כמו לרוב התרופות הפסיכיאטריות, כנראה שגם לגאודון תופעות שיכולות להשפיע על מתן השתן ועל תחושת התכיפות והדחיפות, כפי שציינת בעצמך- שהשתפרו עם הפסקת הטיפול והתייצובת מצבך הנפשי.ככל הנראה מדובר בתופעה "כולינרגית" בה נוצרות התכווצויות יתר של השלפוחית בהשפעת התרופות, שחווים כצורך ניכר ודחוף להתרוקן. זה אכן נכון שבעיות נפשיות יכולות להשפיע גם על דפוס ההשתנה וכאשר את רגועה יותר, גם גופנית המצב משתפר. ככל מצבי לחץ/דחק משפיעים על מערכת השתן היות ומערכת העצבים אחראית לכל .. כל התרופות שציינת טובות,הן נחשבות "אנטי-כולינרגיות" - מונעות את אותן התכווצויות יתר בשלפוחית ובכך מרגיעות את התסמינים- מבינהן הכי חדשה היא טוביאס, שאינה בסל וקצת יקרה. בכל מקרה זה עניין של התאמה אישית, והכי חשוב- אם את מטופלת בתרופות פסיכיאטריות אחרות חשוב לברר את אפשרות השילוב עם התרופות הללו כיוון שזה עלול להחמיר תופעות לוואי של התרופות הקבועות.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה