דקירות בבטן התחתונה ודחיפות לשתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

20/11/2011 | 23:17 | מאת: א

שלום ד"ר שירה, אני חייל בן 25, עם בקע דיסק קל בחוליות L4-L5 L1-L2. בימים האחרונים אני חש לסירוגין בדקירות חדות באזור הבטן התחתונה, בנוסף לכך, תכיפות מתן השתן גבוהה מאוד ולא פרופורציונלית לכמות המים שאני שותה ולמתן השתן הרגיל שלי. אני מתקשה להרדם בלילות ומתעורר באמצע הלילה מכאבים בבטן ולחץ באזור האשכים, ועל מנת להטיל שתן. היום ביקרתי אצל רופא בביקורופא (שמספקת שירותי רפואה לחיילים). הנ"ל מישש לי את הבטן ושלח אותי לבדיקת שתן - כשזו הגיעה הופתעתי לגלות שאני בריא והכל יעבור עם אופטלגין X2 ביום במשך יומיים. האם לדעתך באמת אופטלגין היא הפתרון לבעיה? והאם באמת אין שום בעיה (כי אני די בטוח שיש)? ומה אני יכול לעשות אם אני מרגיש שזה די דחוף, במסגרת המגבלות הקיימות לחיילים (ניתן לקבל שירותי רפואה בביקורופא או המתנה של מספר ימים לרופא יחידה)? תודה מראש על ההתייחסות, א'

א' שלום רב, אם האופטלגין עזר וכל תלונותיך חלפו אז כנראה שבאמת הכל בסדר. אם אתה ממשיך עם כאבי בטן, תכיפות וכאבים במתן השתן רצוי בכל מקרה לפנות לרופא היחידה ולבצע בדיקות כמו שצריך- לעיתים בדיקת שתן STICK בסיסית (מה שכנראה נעשה ב"ביקורופא") עשוייה לפספס דלקת, ורצוי לבדוק באופן מסודר. כמובן שאם עולה לך חום או אתה ממש מתקשה להשתין חובה לבדוק אותך כמה שיותר מהר. התלונות שתיארת יכולות להגרם מהרבה דברים, למשל דלקת בשתן או מחלת מין(במידה ויש סיפור של מגע מיני לא מוגן לאחרונה), אולי אבן בדרכי השתן, אבל גם מלחץ נפשי, שתיה מרובה של משקאות משתנים בעיקר אלו שמכילים קפאין ועוד ועוד. פשוט פנה למרפאה בבסיס ובקש הפניה לבדיקה מסודרת. ואם איני טועה תמיד אפשר כחייל גם לפנות לחדר מיון, לא?

מנהל פורום שלפוחית רגיזה