לחוץ מאוד

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

14/01/2013 | 17:57 | מאת: דני

שלום אני בן 41 בשל דחיפות במתן שתן נשלחתי לכמה בדיקות ביניהן PSA הראשון לפני 4.5 חודשים היה 1.25 הנוכחי 1.33 עלה ב 0.08 האם העליה מדאיגה בסה"כ עבר 5 חודשים מה עושים בקצב הזה תוך 15 שנה אני מעל 4 תודה דני

שלום רב, אינך בפורום הנכון! PSA אינו קשור לשלפוחית רגישה בד"כ. בכל מקרה- בגילך רמת ה PSA שתציינת תקינה. אם אין לך במשפחה אבא או אח שסבל מסרטן ערמונית אין צורך בבדיקותPSA אלא אחת לשנתיים. לידיעתך ה PSA עולה עם הגיל ועם גדילת הערמונית ותלוי בהרבה מאוד גורמים נוספים שאינם בהכרח סרטן ערמונית. פנה לאורולוג שלך להמשך מעקב ובדיקות לפי צורך.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה