השתנה מוגברת

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

26/12/2012 | 21:59 | מאת: יעקב

שלום רב אני בן 55 נוטל בקביעות קומדין ליפיטור ואלטרוקסין. בחודש האחרון יש לי מצבים הנמשכים שעות או מספר ימים בהם יש לי רגישות יתר - כעין תחושת התקררות בשלפוחית השתן בגללה אני חש צורך להשתין כל שעה או שעה וחצי. התופעה עוברת לבד.בלילה אני משתין פעמיים - בכך אין שינוי. רופא המשפחה לא נענה לבקשתי לבצע בדיקת PSA בטענה שכיום כבר אין לה משמעות וגם לא הסכים לבדיקת אולטרסאונד בטענה שכזו עשיתי לפני שנתיים.קיבלתי הפנייה לבדיקת שתן בלבד. אודה להתייחסות אם לדעתך יש לבצע בדיקות נוספות או שאני יכול להירגע. בתודה ובברכה

שלום רב יעקב אם זה משהו שמאוד מציק לך ואינך יכול לקבל המשך בירור או טיפול מהרופא הזה - החלף רופא. בכל קופת חולים אתה יכול להתייעץ עם אורולוג גם ללא הפניה מרופא משפחה. נסה לבדוק האם באותם ימים בהם אתה מרגיש החמרה בתלונות אתה עושה משהו שונה- שותה יותר קפה או אלכוהול, נמצא במתח או בסביבה קרה וכדומה. בכל מקרה שווה לחזור על בדיקות לפי צורך. דווקא PSA לא הייתי בודקת בעת תסמינים אלא באופן רוטיני רגיל אחת לשנתים אם אין לך במשפחה קרובים שחלו בסרטן ערמונית. מדובר בסמן בעייתי שלא תמיד מכוון נכון ומכאן התנגדותו של הרופא שלך. בל מקרה האורולוג יוכל לכוון אותך וגם לתת לך טיפול בהתאם לצורך.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה