תכיפות בשתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

10/12/2012 | 20:14 | מאת: תום

שלום ד"ר. אני בן 32 בריא בדר"כ. מזה מס' חודשים תכיפות במתן שתן, אחת לשעתיים וחצי שלוש, לעיתים קם בלילה פעם אחת (לא היה קודם). תחושת מתן השתן לרוב מורגשת בקצה הפין, לדעתי מתחזק לאחר שופכה. אוסיף כי הזרם רגיל, אין כאבים (שתן ושופכה), בדיקת תרבית שתן שלילית. בתקופה האחרונה (כשנה) לחץ נפשי משמעותי מאוד. אורולוג נתן לי כדור שיקל על התכיפות אם כי ללא שינוי. הוא טוען שזה כתוצאה מהלחץ הנפשי וכי בגילי אין צורך לבצע בדיקות נוספות. אין היסטוריה משפחתית של בעיות ערמונית. אני מודאג מאוד מהתופעה, האם יש צורך לבקש מהאורולוג בדיקות נוספות (איזה)? האם התופעות שציינתי מאפיינות סרטן ערמונית/שתן, בעיות כליה? תודה מראש.

תום שלום לך, אכן לחץ נפשי עשוי להתבטא בהפרעות בשתן. אם אין לך צריבה או כאבים ואם אתה מתרוקן היטב באמת שאין לך מה לדאוג. אפשר לבצע בדיקות לשלול דלקת בשתן (שתן כללית ותרבית) ובדיקת דם לרמת קראטינין שתראה שאין לך בעיות בתפקוד הכליות. אם אתה מרגיש שאינך מתרוקן באופן מלא ניתן להשלים אולטראסאונד לכליות ודרכי השתן. בגילך אין סיבה לחשוש מסרטן ערמונית. אם בUS אין ממצאים כלשהם בכליות, ובדיקות הדם שלך תקינות- אין לך מה לחשוש מסרטן כליה. חשוב להמנע ממשקאות אלכוהוליים או מקפאין- שגורמים תחושת צורך להתרוקן לעיתים קרובות,ולהמנע מעישון שהוא גורם כללי לסוגים רבים של סרטן.

17/12/2012 | 19:57 | מאת: תום

תודה על המענה ד"ר. ביצעתי US כליות ודרכי שתן שיצא תקין למעט שארית של 120 סמ"ק. לא התבקשתי להתרוקן שוב, והטכנאי אמר שזאת הבעיה ממנה נובעת התלונה שלי. אציין כי התרוקנתי לאחר שהייתי ממש לחוץ, וכבר אחרי 5 דקות הייתי מוכן להתפנות שוב. שאלתי: מהן הסיבות שבגינן יכולה להיות שארית של 120, האם גם לחץ נפשי אפשרי? איך פותרים זאת?

מנהל פורום שלפוחית רגיזה