שאלון פרופיל סנסורי והדרכת הורים לילד בגיל 4

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

03/01/2015 | 23:31 | מאת: h2u

שלום יש לי ילד בן 4 שנמצא בגן שפתי, הילד אף פעם לא עבר איבחון לנושא קשב וריכוז אבל אני חושדת שיש לו את הסימנים לכך : תזזתיות , מוסחות גבוהה, הפרקטיביות , לאחרונה המרפא בעיסוק בגן העבירה לי שאלון בשם שאלון סנסורי בעקבות כך שילדי נבהל מאוד מרעשים כמו מקדחה , שואב אבק וכו , מה תפקידו ? האם הוא נועד לאבחן הפרעות נוספות מעבר לעיבוד החושי ? כי קיימות בו שאלות כמו בסעיף "ןיסות של קלט ראייתי ,המשפיע על תגובות רגשיות ורמת פעילות" ששואלים בו על האם הוא נמנע מקשר עין או נועץ מבט בחפצים או אנשים בצורה אינטנסיבית , או שאלה בסעיף "תגובות רגשיות /חברתיות " : מתקשה ליצור חברים וכו " , האם השאלות הללו נועדו כדי לאבחן הפרעת תיקשורת כמו אוטיזם ? אודה על תשובה בנושא . הדרכת הורים : כפי שהזכרתי הילד שלי מוסח מאוד , תזזתי , לא מוכן לשבת ולשחק במשחקי שולחן ויצירה יותר מכמה דק ועובר ממשחק למשחק במהירות , כועס מאוד ולעיתים מרביץ כאשר לא מקבל את מה שהוא רוצה , הבעיות מתאפיינות במיוחד כאשר אנחנו מנסים להלביש אותו בערב לשינה , הוא לא מקשיב ביכלל הוא שר שירים או קופץ על המיטה ולא נרגע בכלל , זהו שלב שבו אנחנו יודעים שהוא מאוד עייף ובכלל אינו מרוכז או כאשר אנחנו רוצים לקלח אותו הוא מסרב בורח לחדרים אחרים ולא מוכן לשתף פעולה , ההתנהגות הזאת מאוד מקשה עלינו להתנהל איתו, אנחנו מרגישים שאנחנו מותשים נפשית בגלל ההתנהגות הזאת , האם בגיל הזה כדאי לי כבר לאבחן אותו להפרעת קשב ? היכן אנחנו יכולים לקבל הדרכה חינוכית/התנהגותית לבעיות הללו ? מהן העמותות או האגודות שמעבירות הדרכה לגבי קשב וריכוז מגיל 4 , לדוגמא ידוע לי שאגודת ניצן עובדת עם ילדים מגיל 6 ומעלה . תודה ואודה על תשובה גם לגבי הנושא הזה ,

h2u שלום, אתחיל מהסוף, התסמינים שאת מתארת מתאימים בהחלט להפרעת קשב ורכוז, ולכן מומלץ בהחלט לפנות לאבחון של הפרעת קשב ורכוז בהקדם. מומלץ לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער, נוירולוג ילדים או רופא קשב (רופא ילדים שהוכשר לאבחון הפרעת קשב ורכוז), לשם אבחון. חשוב להדגיש, הפרעת קשב ורכוז אפשר לאבחן מגיל שלוש שנים. לפי תאורך קיימת הפרעה משמעותית בתפקוד, ולכן יש התויה ברורה לטפול. פני לאבחון. איני מכיר את "השאלון הסנסורי" אותו העבירה המרפאה בעסוק. קיימים מספר שאלונים בתחום זה, וכשמם כן הם - הם באים לאבחן הפרעה בקלט החושי (מגע, קול, ריח, טעם). כיון שמרפאות בעסוק אינן מאבחנות הפרעות מרצף האוטיזם, אני מניח השאלון אינו מתיחחס לתחום זה, אך כאמור, איני מכיר את השאלון הספציפי. שבוע טוב ורגוע, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים