מינון ויואנס

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

09/12/2014 | 22:40 | מאת: לבנה

שלום רב, בנין כיום בן 9, מאובחן ADHD ן ODD, הה מטופל בריטלין 10מ"ג, שלוש פעמיים ביום. הוחלט לעבור לתרופה אחרת בשל תופעות הלוואי הרבות, וגם נראה כי הריטלין כבר הפסיק להשפיע בצורה מיטבית. ניתן מעל לשנתיים. עברנו לפני חודשיים לויואנס מינון של 30 מ"ג, נראה היה בחודש הראשון כי זיכינו בילד חדש "נורמלי" לחלוטין, הרבה פחות אימפולסיביות והתנגדויות,הברה יותר שמח ותופעות הלוואי פחתו.(התחיל לאכול, ולא רק בערב). אולם עכשיו אנו בחודש השני ונראה כי התרופה פחות משפיעה. האם המינון של 30 מ"ג הינו מינון הנכון? ושאלה נוספת האם התרופה הזו ממכרת? תודה

לבנה שלום, אם התרופה משפיעה פחות, יתכן שהמנון אינו מספיק, ויתכן שישנן סיבות אחרות. סיבות אחרות יכולות להיות עליה בדרישות, קשיים בבית, קשיים חברתיים וכו'. אם אין שנוי בסביבתו של הילד, בהחלט יתכן שהמנון אינו מספיק. במקרה זה, מומלץ להוועץ ברופא המטפל, ולשקול עליה במנון התרופה. התרופה, כמו תרופות אחרות ממשפחה זו (Ritalin, Concerta, Focalin, Vyvanse) אינה ממכרת. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים