סטרטרה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

20/10/2014 | 06:55 | מאת: ורד

לבני בן ה 6.5 יש ADHD וגם בעיות התנהגות, כמו למשל כשאני אומרת לו ללכת למקלחת הוא נוהם בכעס ולא מוכן ללכת (נשאר דבוק למחשב), או נעלב מאוד כשילד אחר מקניט אותו עד כדי הרמת יד. ביקשתי מהפסיכיאטרית לעבור מריטלין LA לסטרטרה (עקב חוסר תיאבון והרצון שההיפריות והאימפולסיביות יטופלו לאורך כל היום), אבל היא היתה נעולה על הוספת ריספרדל במקום מעבר לסטרטרה, בגלל התקפי הכעס האלה. אני יודעת שלסטרטרה יכולה להיות תופעת לוואי של הגברת תוקפנות אבל האם זה לא רק במקרים מעטים? או שאם לילד יש כבר נטיה לתוקפנות סביר שהיא תגדל בהשפעת הסטרטרה במקום לקטון?

ורד שלום, הבעיה העיקרית של Strattera היא שהתרופה יעילה פחות, באופן משמעותי, בהשוואה לתרופות הסטימולנטיות (Ritalin/Concerta, Adderall, Focalin, Vyvanse). "כיסוי" של כל היום יכול להתבצע גם באמצעות תרופות סטימולנטיות, כמו concerta למשל. בנוסף, יש צורך בהתערבויות לא טפוליות - בגיל הזה בעיקר התנהגותיות. לשם כך יש צורך בהדרכת הורים. אני מציע לחזור לפסיכיאטרית המטפלת, ולדון עמה ביתרונות ובחסרונות של כל אחד מהטפולים האפשריים. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים