יאוש ובקשת עזרה לבן 9 וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

29/09/2014 | 11:53 | מאת: מאי

הי, כבר מכיתה א בני אובחן כסובל מקשב. ניסינו ריטלין עם כול תופעות הלואי והריבאונדים הנוראיים, שינינו מינונים בהתאם למשקל, ניסינו אדרל שגרם לו לבכות כול היום ועכשיו המסכן מנסה קונצרטה ובקושי מצליח לבלוע ו..באלאגן שלם. אני יודעת שאם נפסיק הטיפול התרופתי הוא פשוט לא ילמד. אבל עצם זה שהוא בקושי אוכל ואף יש לו שינויים בהרגלי היציאה מלחיץ אותנושאנחנו פשוט פוגעים בבריאות שלו. הוא כ"כ קטן ודוחף לגוף זו השנה הרביעית כדורים בלי סוף שגורמים לו לחוסר תאבון ומצבי רוח וכול פעם משנים לו כדורים וההרגשה שהוא כמו שפן נסיונות בכיתה ד. מה הכדור עם באמת הכי פחות תופעות לואי או למשל קראתי באנטרנט על אימון המוח. מה האפשרויות בעצם שעומדות בפנינו היום? אם עצובה ומותשת. תודה רבה.

מאי שלום, התחושה העולה ממכתבך היא אכן תחושה של יאוש. כמו כן, אני חש שאינך שלמה עם הטפול התרופתי. שמוש במלים "דוחף" ו-"שפן נסיונות" מעידים על כך. כמו בכל טפול, גם בטפול תרופתי, יש צורך לשקול את היתרונות מול החסרונות. אם החסרונות עולים על היתרונות, הטפול אינו טוב, ומומלץ לשנותו או להפסיקו. התרופות היעילות ביותר לטפול בהפרעת קשב ורכוז הן התרופות הסטימולנטיות, כמו Ritalin/Concerta, Adderall ו-Vyvanse. לכל התרופות הללו יש תופעות לואי, שאצל ילדים מסויימים עלולות להיות משמעותיות. ילדים שונים מגבים אחרת לאותה התרופה, ואין מנוס מנסוי ובדיקה. רצוי שנסיונות הטפול והבדיקה יהיו מושכלים. תרופה אחרת, עם פחות תופעות לואי, אך גם יעילה פחות, היא ה-Strattera. לאור הדווח שלך על פגיעה במצב-הרוח, יש לבדוק אם בנך לא סובל מהפרעת מצב-רוח, ואם כן, אזי יש לטפל בכך. בנוסף לתרופות, יש לבדוק האם המסגרת החנוכית של בנך תואמת את צרכיו. יתכן ומסגרת השגית פחות תהיה טובה יותר עבורו. לגבי אמון מח - צר לי, אך אין כל הוכחות שטפולים אלו יעילים. אני מציע להתמקד בפתרונות שהוכחו כיעילים. חתימה טובה, ד"ר ברנע ארז

03/11/2014 | 08:42 | מאת: אורי

אני הייתי ממליץ לך לחפש על שיטת רביב, ולחפש מטפל בשיטת רביב באיזור מגורייך ...

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים