היפראקטיביות ושימוש בתרופות הימופאטיות

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

27/09/2014 | 20:07 | מאת: לובה

שלום רב, רציתי לדעת האם זה מחייב שאם ילד הוא היפראקטיבי, הוא בהכרח סובל מבעיות קשב וריכוז? ודבר נוסף, אני לא מוכנה לתת לו ריטלין, הילד סה"כ בן 6 ומקריאת המחקרים בגיל כזה ממש לא מומלץ להתחיל עם ריטלין, קראתי על תרופה בשם SYNAPTOL, האם מישהו מכיר, ניסה?

29/09/2014 | 20:25 | מאת: אייל

יש תוספי תזונה שעשויים להקל, דוגמאת פיקנוגנול או אומגה 3 950. רצוי ומומלץ להתייעץ עם נטורופתית לגבי זה.

אייל שלום, אשמח אם תוכל להפנות אותי למחקרים המאששים את הטענות ש-"פיקנוגנול או אומגה 3 950" יעילים כטפול בהיפראקטיביות. חתימה טובה, ד"ר ברנע ארז.

לובה שלום, ראשית, את אמו של בנך, את האפוטרופוס שלו, ואת ואביו הם היחידים המחליטים איזה טפול הוא יקבל. אם אינך מוכנה לתת לו Ritalin, בנך לא יקבל Ritalin. חד וחלק. שנית, אם קיימת הפרעת קשב ורכוז, מומלץ בהחלט גם טפול תרופתי, כמו Ritalin ותרופות אחרות. אשמח אם תפני אותי למחקרים האומרים אחרת. שלישית, כשאת אומרת "היפראקטיבי" לא ברור למה הכונה. יתכן, ובנך אינו לוקה בהפרעת קשב ורכוז. בדיוק לשם כך קיים האבחון, כדי להחליט האם הילד ממלא את הקריטריונים של האבחנה או לא. רביעית. ניסיתי למצוא מחקרים על התכשיר Synaptol. לא הצלחתי למצוא שום מחקר. מצאתי רק חומר שווקי באינטרנט. המלצתי היא להשתמש בטפולים שהוכחו כיעילים, ולא בטפולים שאין כל מידע לגבי יעילותם. חתימה טובה, ד"ר ברנע ארז.

02/10/2014 | 09:31 | מאת: לובה

קודם כל תודה רבה על תגובתך. כמובן שאני אעשה לו אבחון, העניין שלעיתים קרובות מדביקים סטיגמות לילדים, וזה מה שעשו לילד שלי, בסה"כ הוא עלה לכיתה א' ומכוון שאנחנו גרים בדרום, הילד גם סובל מטראומות של מלחמה והוא מטופל בנפגע חרדה, בבי"ס שלו החליטו שהוא סובל גם מבעיות קשב וריכוז ולא משתפים איתי פעולה ולא עוזרים לי בעניין של חרדות, היה לו מאוד קשה להתקלם. זה שהוא היפראקטיבי לא קשה לראות, הילד כל הזמן זז, רץ במקום ללכת, קשה לו לדחות סיפוקים וכו', אני אישית לא חושבת שיש לו בעיות קשב וריכוז, אבל אני יודעת שכאשר עושים אבחון, אם רואים שילד היפראקטיבי ישר אומרים שזה גם בעיות קשב וריכוז, לכן שאלתי אם זה מחייב.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים