שאלה...דחופהההההה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

07/01/2012 | 14:42 | מאת: פרח

שלום, אני אמא לילדה בת 7 .ואני דיי אובדת עצות איתה. קשה לי איתה נורא בנושא הלימודים.שיעורי בית איתה נימשכים שעות.עשו לה איבחון קריאה בכיתה ואמרו שהיא מתקשה בקריאה.אז אני יושבת איתה הרבה על קריאה. דף עבודה איתה מתפרס על ימים-במידה ונותנים לה לנסות לשבת לבד להכין.ואם לא אז אני צריכה לשבת צודה שעות איתה וז משהיא חוזרת מהבי'ס עד הלילה אני איתה בשיעורים. הי אעוד לפני שקוראת מה רוצים ממנה בשאלה או בסיפור בוכה שהיא לא מבינה וקשה לה. מה אני אמורה לעשות?איך להתמודד?איזה איבחון צריך לעשות לה-אם בכלל הבעיה קשורה לאיבחן כלשהו? מקווה לתשובה ממך.כי המצב קשה ומתסכל גם לי ובמיוחד לילדה

08/01/2012 | 17:30 | מאת: ב

לטעמי, יש לה לקויות למידה , עליך לגשת ליועצת ביה"ס ןלבקש הפניה לעשות אבחון פסיכו-דידקטי. בו יאבחנו אם יש לה לקויות וע"פ כך יתאימו לה הקלות לימודיות. וכן יבדקו אם היא עם בעיות קשב. בכל מקרה , אם יגלו שיש לה לקויות את יכולה ע"פ האבחון לבקש מורת שילוב מביה"ס וכן לבקש שתכנס לשעות פרטניות.

פרח שלום, ראשית, הייתי מגביל את זמן שעורי הבית לשעה ביום. מה שלא מספיקים, לא עושים. אחרת, הילדה אומללה, ואת סובלת. שנית, הייתי דואג שלילדה תהיה כל יום לפחות פעילות מהנה אחת - ללכת לחברה, לשחק במחשב, לצאת עם אמא למגרש משחקים, ללכת לחוג ציור וכו'. שלישית, הייתי מתייעץ עם יועצת ביה"ס והמחנכת, ושוקל איתה מה כדאי לעשות. יש בהחלט לשקול אבחון של הפרעת קשב ורכוז, אך גם לקויות למידה בודאי באות בחשבון. בגיל שבע שנים (אמצע כתה א' וא אמצע כתה ב') לא מקובל לבצע עדיין אבחון דידקטי, אבל אולי יש במקרה מקום לבצוע האבחון. רביעית, הייתי בודק עם צוות ביה"ס דרכים לקבלת עזרה - שעורים פרטניים בביה"ס, עזרה בלמודים בצהרון, חונך לשעות אחה"צ, הפחתה בכמות שעורי הבית וכו'. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים