תהליך קבלת טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

02/04/2014 | 12:58 | מאת: אורח

שלום, אני בן 30 וסובל מבעיות קשב וריכוז, לדעתי גם אימפולסיביות. היו לי אבחונים בעבר בתיכון ובאוניברסיטה. אף פעם לא נטלתי תרופות או קיבלתי טיפול כלשהי. עכשיו אני מנסה לקבל טיפול תרופתי אבל בכל מקום שאני פונה מבולבלים או שלא מצליחים להסביר את התהליך אז החלטתי לשאול כאן. קיבלתי הפניה מרופא משפחה לעבור אבחון אצל פסיכיאטר/נוירולוג. פניתי לכמה מרפאות שמתמחות בתחום, באחת מהן הסבירו לי שהרופא עושה אבחון בלי TOVA ומקבלים דרכו טיפול ומעקב. במרפאה אחרת, דרך כללית, יש 2 מסלולים: האחד הוא לעשות את TOVA בלי ועם ריטלין, ככה רואים אם יש תגובה ולפי זה מחזירים לרופא משפחה עם המלצה לריטלין, או לעשות אבחון מלא של כמה ימים שכולל בדיקות נוספות. ניסיתי להבין מה השוני בין TOVA לבין אבחון בלי המבחן הממוחשב ולא כל כך קיבלתי תשובה ברורה. צריך לציין שאני מחפש טיפול בעיקר לאימפולסיביות ולבעיית ריכוז. השאלה היא האם רק מבחן TOVA מספיק לי? (הרבה יותר זול מאבחון מלא) או שיותר מומלץ ללכת לרופא שיעשה אבחון מלא (למרות שאני לא באמת צריך את האבחון לשום צורך אחר). המבחן עצמו עולה 50 ש"ח והאבחון המלא 600 ומשהו. אשמח לאיזשהם תובנות :)

אורח שלום, זהו פורום לילדים ונוער, ולכן אענה בקצרה. פנה לאבחון אצל רופא. בדיקת TOVA או כל בדיקה ממוחשבת אחרת אינה בדיקה שיש הכרח לבצעה. בהצלחה. ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים