אבחון ממוחשב לבדיקת אפקטיביות רטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

19/03/2014 | 16:22 | מאת: מולקולה

שלום רב, הבן של בן 8.5 עבר איבחון פסיכולוגי ופסיכיאטרי בגלל בעיות בבי"ס של הפרעה בכיתה, חוסר שקט וכו'. באבחונים הגיעו למסקנה שיש לו ADHD והפסיכיאטרית המליצה על מתן רטלין לאחר שדרכים אחרות לא צלחו. התחלנו לתת לו רטלין רגיל 10מ"ג - בהתחלה כדור וחצי ואח"כ 2 כדורים ועדיין לא ראינו השפעה של הכדור. הפסיכיאטרית המליצה לעשות לו אבחון TOVA, שמעתי שהמבחן הזה "נוראי" וארכאי ושהMOXO יותר חדש ובודק את הפרמטרים טוב יותר. אני מבולבלת, איזו בחינה תבדוק טוב יותר את הADHA ואת השפעת הטיפול התרופתי?? תודה!

מולקולה שלום, הן בדיקת TOVA והן בדיקת Moxo הן בדיקות עזר באבחון הפרעת קשב ורכוז. הן אינן אבחון. ברוב המקרים אין צורך בבדיקות אלו, אך במקרים מסויימים, כמו בתאור של בנך, בהחלט יש מקום לבצוע הבדיקה. לבדיקת ה-Moxo מספר יתרונות - היא מתוקפת יותר מבחינה מחקרית, והיא משלבת הסחות קוליות וויזואליות בזמן הבדיקה. מנגד, היא יקרה יותר בד"כ. בדיקת ה-TOVA אמנם ישנה יותר, אך בהחלט מסוגלת להראות את יעילות התרופה. בעיקר חשוב לדעת לקרוא את הבדיקה. יתכן והפסיכיאטרית המטפלת רגילה יותר לעבוד עם בדיקת TOVA. אני מציע לחזור לפסיכיאטרית ולשאול אותה. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים