כיצד לאבחן הפרעות קשב

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

11/12/2011 | 20:44 | מאת: טליה

שלום רב אחותי בת ה 10 חיה בפנימיה ופסיכיאטר מטעם הפנימייה החל לתת לה רטלין ללא שום אבחון הוא קבע שהיא סובלת מddhd קשה היא כיום לוקחת רטלין 20 מלגרם וכשהיא החלה לסבול מחרדות קשות פניתי אל הפנימייה עם יופוי כוח על מנת להוריד לה את המינונים הוא סרב בתוקף ושדרשתי שלפחות יעשה לה בדיקת טובה הוא סרב בתוקף וטען שבדיקת טובה יצאה מהחוק מזמן ושמה שעורר. אצלה חרדה זה תמצית רסקיו שקנתי לה רציתי לדעת מה אפשר לעשות במקרה כזה

טליה שלום, מהתאו שמסרת עולה בעיקר שקיים מאבק בינך לבין הפסיכיאטר המטפל. לא משנה מי צודק, ברור לי שמאבק זה אינו מטיב עם הילדה. חשוב זכור שהמטרה של כולם בספור הזה, אמורה להיות להטיב עם אחותך. אתחיל בכך שאומר שרק הוריו של הילד רשאים להחליט האם ילד יטול תרופה כלשהי או לא. איני מכיר את מצבה הכולל של אחותך, ואיני מיודע מדוע היא חוסה בפנימיה, אך חסות בפנימיה אינה מבטלת את אחריותם של ההורים. במקרים נדירים, כאשר אין הורים, או כאש נמצא שאינם כשירים לטפול, ממונה לילד אפוטרופוס, ואז תפקידו כולל, בין היתר, להחלטה על טפול רפואי (לפי המלצת הרופאים כמובן). במקרים קיצוניים ונדירים מתערב בית-המשפט, ומחליט הוא, על סמך חוות דעת רפואית, לגבי הטפול הרפואי/תרופתי. פסיכיאטר סביר מבצע תחילה הערכה, קובע אבחנה, ורק אז ממליץ על הטפול. אני מאמין ורוצה לקוות שהפסיכיאטר במקרה זה עשה בדיוק כך, ולא "החל לתת לה רטלין ללא שום אבחון". חרדות עלולות להיות תופעות לואי של Ritalin, אך עשויות להיות גם לא קשורות לטפול התרופתי. חרדות אינן גם סיבה להפסקת הטפול בכל מקרה. בדיקת TOVA הינה בדיקת עזר באבחון של הפרעת קשב ורכוז, ולא האבחון עצמו. אין שום חובה, וברוב המקרים אין גם שום צורך, בבצוע בדיקת TOVA בעת אבחון של הפרעת קשב ורכוז. מנגד, בדיקת TOVA מעולם לא "יצאה מהחוק", וכאמור, אפשר בהחלט להשתמש בה. רצוי להשתמש בה רק אם יש צורך. אין כל סיבה לבצע בדיקות מיותרות. לגבי הרסקיו. לי לא ידוע שתכשיר זה (אין מדובר בתרופה) יכול לגרום לחרדות, לדעתי, טענה זו, אם נשמעה הינה חסרת שחר. מצד שני, אין כל מחקר המראה כי רסקיו עוזר להפרעת קשב ורכוז, לחרדות או לכל הפרעה אחרת. כפי שכתבתי בראשית דברי, נראה לי שהמאבק בינך לבין הפסיכיאטר אינו מועיל לאף אחד. אם הוריה של הילדה (או האפוטרופסים האחרים) אינם מרוצים מהאבחון או הטפול, או מכל סיבה אחרת, מומלץ לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער אחר, ולקבל חות דעת נוספת. הרבה בריאות, ד:ר ברנע ארז.

13/12/2011 | 01:27 | מאת: גבי

היי טליה. פני לרופא מומחה אחר! מנסיוני, במוסדות שונים "מאכילים" את הנמצאים שם בתרופות ש"קונות שקט" למוסד, מבלי להתחשב באדם וברגשותיו. שלחתי מטופל לרופא פרטי שנתן חוות דעת מקצועית שונה מהרופא המוסדי.חצי מהתרופות הורדו והמינון של התרופות הופחת והבן אדם קיבל איכות חיים אחרת ! ועוד הערה: ה"רסקיו" הוא לעזרה ראשונה, ולכן אינו מתאים למצב שתיארת ודברי הרופא על הרסקיו - שטות גמורה !!! תמציות פרחי באך אינן מזיקות !!! התיעצי גם עם מומחה לרפואה טבעית. רק בריאות - גבי.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים