רספרידל והשמנת יתר

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

27/08/2013 | 16:02 | מאת: ג.ה.

שלום רב, בני בן ה-7 מטופל ברספרידל, אין ספק ביעילות התרופה אך - לדאבוני הוא עלה מאוד במשקל - כ-8 ק"ג משך 3 חודשים. שאלתי, האם השמנת היתר תפסק בשלב מסויים. האם התיאבון המוגבר יפסק בשלב מסויים. ברור שאת התרופה כרגע לא ניתן להפסיק. בברכה ג.ה.

ג"ה שלום, אחת משתי תופעות הלואי השכיחות ביותר של Risperdal היא הגברת תאבון, ובעקבות זאת השמנה (השניה היא שהתרופה מרדימה). לעתים, אפשר לשלוט בהשמנת היתר באמצעים התנהגותיים - ארוחות מסודרות, הקפדה על תזונה בריאה, סלוק חטיפים/ממתקים מהבית וכו'. לעתים, אנו נאלצים להפסיק את הטפול בתרופה עקב תופעת לואי של השמנה. לצערי, לא "מתרגלים" לתופעת לואי זו, וההשמנה עלולה להמשיך. עליה של שמונה ק"ג, בילד בן שבע שנים, במשך שלושה חודשים היא עליה משמעותית. אני ממליץ לפנות אל הרופא המטפל, ולשקול את האפשרויות השונות. יש תרופות אחרות שעשויות לעזור, ושישפיעו פחות על ההשמנה. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים