ריטלין LA 20 מ"ג

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

19/08/2013 | 22:25 | מאת: אמא מודאגת

האם נכון לומר שהריטלין הנ"ל מתפרק בגוף באופן שכך כל 4 שעות הגוף מקבל 10 מ"ג של החומר? האם זה כמו לתת פעמיים (כל 4 שעות) ריטלין 10 מ"ג? ושאלה נוספת האם ניתן לפתוח את הקפסולה ולפורר במשקה/מעדן, נאמר לי ע"י רוקח כי אם נעשה כן היעילות של התרופה עלולה להיפגם. האם נכון? הילד לא יודע לבלוע..

22/08/2013 | 22:29 | מאת: נמרוד

הי, ריטלין אינה תרופה למחלה, אלא סם מרץ גרידא. האם ראית בדיקת מעבדה שהילד שלך חולה? איפה בדיקות הדם? איפה הצילום? סימפטומים של חוסר ריכוז אינם מחלה, ואין כל הוכחה שקיימת בעיה אורגנית במוח. לסמם בריטלין זה פשוט מיותר.

Ritalin הינה תרופה ולא סם. יש הוכחות מחקריות ברורות על תפקוד שונה שאזורים שונים במח בילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז. למען האמת נמרוד, לא נראה לי שהעובדות מעניינות אותך. מנגד, איש אינו מכריח אותך לתת את התרופה לילדיך. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

אמא מודאגת שלום, ראשית את צודקת - לתת Ritalin-LA 20mg זה כמו לתת שני כדורים של Ritalin 10mg בהפרש של ארבע שעות בין הראשון לשני. עם זאת, צריך לזכור שמדובר בביולוגיה ולא בביוכימיה, כך שארבע שעות הוא הזמן הממוצע. שנית, לגבי מתן התרופה. מותר לפתוח את הקפסולה, אך אין להמיס את הגרגרים במשקה, אלא לשים אותם במאכל כלשהו, כמו מעדן חלב. מומלץ לא לערבב את הגרגירים בכוס המעדן, אלא לשפוך את תוכן הקפסולה על כפית של מעדן, ולתת לילד לבלוע. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים