לאן ממשיכים מכאן?

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

15/07/2013 | 23:33 | מאת: אביה

היום נחשפתי לראשונה לעולם חדש ולא מוכר, ביתי בת העשר סיימה עשרה מפגשים של אבחון פסיכודידקטי אצל פסיכולוגית בעלת שם, היום נפגשנו עימה לקבלת התוצאות (בעיות רגשיות ויתכן שגם קשב וריכוז, אין תוצאה וודאית). הפסיכו' אמרה שכעת עלינו לפנות לפסיכיאטר או נוירולוג ילדים כדי לקבל אבחנה האם היא סובלת מבעיות קשב וריכוז. לא ממש ברור לי כיצד רופא אמור לאבחן זאת בפגישה אחת , הפסיכולוגית ישבה עם ביתינו 10 שעות!!! בקיצור, לאן ממשיכים מכאן? האם עושים זאת באופן פרטי או דרך הקופה? אשמח להמלצות בעניין, תודה

אביה שלום, נראה לי שקיים מעט בלבול בין האבחונים השונים. אבחון פסיכודידקטי מורכב למעשה משני חלקים - אבחון דידקטי שמטרתו לאבחן לקויות למידה, ואבחון פסיכולוגי שמטרתו להעריך את עולמו הרגשי של הילד. אבחון הפרעת קשב ורכוז הוא אבחון נפרד, ומטרתו לקבוע האם הילד לוקה בהפרעת קשב ורכוז. עפ"י החוק (או התקנות וכו') במדינת ישראל, אבחון של הפרעת קשב ורכוז יכול להעשות ע"י פסיכיאטר ילדים ונוער, נוירולוג ילדים ורופא ילדים שהוכשר לכך. פסיכולוגים, שוב, לפי החוק, אינם יכולים לבצע אבחון זה. למרות זאת, מאבחנים פסיכודידקטיים רבים הם בעלי נסיון רב, ולעתים קרובות מעלים את האפשרות שהילד לוקה בהפרעת קשב ורכוז. במקרה כזה הם ממליצים על פניה לרופא. אבחנה של הפרעת קשב ורכוז אינה קשה, בעיקר שמקבלים מידע מההורים ומהמורים (באמצעות שאלונים), ובד"כ אין קושי לאבחן הפרעה זו תוך שעה או שעתיים. עם זאת, יש מקרים מורכבים יותר, בהם יש צורך בבדיקה ארוכה יותר, ובשמוש במחני עזר שונים. אני ממליץ לפנות לפסיכיאטר ילדים, נוירולוג ילדים או רופא ילדים שהוכשר לכך, ולעבור אבחון מסודר של הפרעת קשב ורכוז. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים