ADHD בקרב מבוגרים

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

02/07/2013 | 06:03 | מאת: מיכאל

אני בן 57,נולדתי עם תסמונת קליינפלטר XXY47.עשיתי בדיקת TOVA והתוצאות הם ADHD -5.93 רציתי לדעת מה זאת אומר והאם ישנם טיפול למבוגרים. אני בהחלט מרגיש הפרעה של חוסר ריכוז בעבודה. האם יש קשר בין תסמונת קליינפלר לADHD

מיכאל שלום, ראשית, הפורום הוא "פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים", וכיון שהשאלה עוסקת במבוגרים, אענה בקצרה. שנית, אסביר בשתי מלים מהי תסמונת קליינפלטר: בתסמונת זו אדם נולד כשבכל תא בגופו נמצאים 47 כרומוזומים, ולא 46 כפי שאמורים להיות. במקום שני כרומוזומי מין, יש שלושה - שני כרומוזומים X ואחד Y. וכעת לשאלתך - הפרעת קשב ורכוז שכיחה יותר בקרב אנשים הלוקים בתסמונת קליינפלטר בהשוואה לאוכלוסיה הרגילה. הטפול במקרים כאלו הוא כבכל מבוגר הלוקה בהפרעת קשב ורכוז. בהחלט יש לשקול טפול ב-Ritalin או Concerta. אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר מבוגרים או נוירולוג מבוגרים, ולהתחיל טפול. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים