הזדהות מוחלטת עם כל הנאמר בכתבה.

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

01/07/2013 | 17:10 | מאת: קשובה

כאחת מהגורמים הגנטים (כנראה בזמני לא עסקו באיתור בעיות כאלה - היו אחרות קשות יותר) להפרעות קשב בילדיי ,כל מילה שנכתבה שם מבטאת את תחושותיי ואת תגובותיי אל הילד שלי כבר שנים. תמיד האשימו אותי שאני לא יודעת לחנך ואילו אני אמרתי הוא מוכשר בדברים אחרים, התנהגות לא משהו , אבל כל כך הרבה התמדה ומסירות לנושאים שמרתקים אותו. ילד שלומד לקרוא בכיתה ה' והיום ניגש לבחינות בגרות ומגיע להישגים מדהימים ביחס למורכבות של ליקויי למידה . מבחינתי הוא צריך לעלות לבמה הכי גבוהה ולספר על הצלחותיו הענקיות. ולמי שמתמודד עם ילד כזה בטח מבין לליבי. ילדים עם יכולות מדהימות, רגישות מפותחת , ראייה אחרת על העולם . מבחינתי אלה שאינם כמותם הם הלקויים ולא בעלי הפרעת קשב.

01/07/2013 | 20:36 | מאת: איציק

אחוז גבוה של ילדים בארץ "מוגדר" כבעל בעיות הנובעות מקשב וריכוז כולל בני בן 13 וחצי. נראה לי שיש לנו להורים נטייה לגלוש יותר לכיוון כל היועצים בתחום והמטפלים ושוכחים את טובת הילד שלכוד בעולם שונה מאיתנו וחי גם בתקופה שהחיים משתנים במהירות מסביבנו בקצב ומצבים שלא התמודדנו איתם בעבר כמו ילדינו והתגובות שלהם בהתאם ושונות לחלוטין מהציפיות והנורמות שאנו חווינו וחווים! יש לעיתים התחושה שכל המכובדים העוסקים בתחום זה בעלי אינטרסים כלכליים ולא תמיד יכולים להציע פתרונות הולמים לעל מסגרת "בעייתית" לכאורה לכל ילד וילדה שקשה לכלול אותם באותם דפוסי התנהגות מכיוון שכל "קייס" הינו מכלול של אופי וגנטיקה, מסגרות משפחתיות וחברתיות שונות ועולם בפני עצמו תרופות בטח שלא יכולות לענות על כך. אני לחלוטין מסכים עם דר' בועז רפפורט שהבעיה נעוצה בנו והתייחסותינו השלילית וחסרת הפשרות להתנהגות שונה וצורת חשיבה ותגובה שונה ממה שאנו מכירים ומצפים! הפתרון טמון בגילוי סבלנות וסובלנות והבנה להתנהגות שונה במיוחד שמדובר בהורים המלווים את ילדיהם לקראת בגרות והתמודדות עם החיים ועתידם בחברה ובמשפחה.

02/07/2013 | 06:30 | מאת: סיגל

מסכימה ומזדהה עם כל מילה. הגיע הזמן שמערכת החינוך תצא מהקופסא ותתחיל לתת מענה לילדים המקסימים. האלה. נכון יש קושי בדרך אך אנחנו עסוקים. יותר בלהתאים אותם למערכת במקום לנסות. לתת ביטוי ליכולות שלהם

02/07/2013 | 13:58 | מאת: גאיה

דבריך מאוד מעודדים אותי ונוגעים לי באופן אישי.יש לי בן בן שש וחצי מאובחן בהפרעת קשב וריכוז עם היפרקטיביות.הוא לא מתעניין במה שהמערכת הלימודית מלמדת אבל הוא כל כך אתגרי בדברים אחרי,הרבה יותר מן הממוצע לגילו.משחקי מחשב, כדורסל,ספורט אתגרי ובנוסף רגיש מאוד ומפותח.אני מקווה שעם השנים אני ישכיל להבין שאין לו לקות ואם כן היא רק לטובתו.

קשובה שלום, אשמח לקבל קישור לכתבה שאת מתייחסת אליה. תודה, ד|ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים