איבחון

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

24/04/2013 | 18:11 | מאת: לילך

האם משלושת האיבחונים הממחושבים: TOVA,BRC,MOXO יש מבחן המומלץ לילדה בת 7.5 בכיתה ב', עם לקויות למידה, אשר עברה איבחון מלא ונאמר כי יש את כל התסמינים של הפרעת קשב בנוסף על הלקויות, אך קשה להחליט אם זה כן או לא באופן מוחלט? תודה

לילך שלום, אני חוזר ומדגיש שאבחון של הפרעת קשב ורכוז הנו אבחון קליני. אם הילדה ממלאת את כל הקריטריונים של הפרעת קשב ורכוז ("כל התסמינים"), אז יש לה הפרעת קשב ורכוז, ואין צורך בשום בדיקת עזר. את בדיקת העזר יש לבצע רק כאשר הרופא המאבחן סבור שלא קיבל מספיק מידע באמצעות בדיקת הילדה, שיחה עם ההורים ושאלוני המורה. הבדיקה המומלצת היא הבדיקה אותה יודע הרופא לקרוא ועמה הוא רגיל לעבוד. אישית, בשנה וחצי האחרונות, אני מעדיף את בדיקת ה-Moxo. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים