בעיות התנהגות אצל ילד

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

25/03/2013 | 09:11 | מאת: ריקי

שלום יש לי ילד בן 6 שמבחינה שיכלית ומילולית הוא מעל הממוצע הילד הוא שני במשפחה מתוך ארבעה ילדים וכרגע אני בהריון . הילד מצליח להטעות את כל האנשים עם דיבור מתוק , אבל בשטח אני מיואשת ברמות מטורפות מההתנהגות שלו, הוא משקר בלי הפסקה לגבי כל דבר גם לגננות וגם אלי ולכולם הוא מאוד אלים לחברים ואלי והוא מאיים תמיד שכאשר יגדל יהרוג אותי הוא שובר הכל בבית אוהב לטפס על מקומות מסוכנים מקלל ולא מוכן לשמוע את המילה לא ברגע שהוא שומע את המילה לא הוא צורח ולא מוותר ומאיים שהוא יגיד שאני מרביצה לו למרות שמעולם לא נגעתי בו אותו הדבר הוא עושה גם לכולם הייתי בהדרכת הורים כמעט שנה ועשיתי את כל מה שאמרו לי וגם בעלי אותו הדבר עשה ולא יצא מזה כלום הילד נמצא בטיפול ריגשי כבר שנתיים וחצי והמטפלת אומרת שהיא מבחינה שיש לילד בעיה של תזוזתיות יתר שגם אנחנו רואים הילד יכול להיות מקסים ולדבר יפה ופתאום להתהפך ולהשתולל ולשבור אחותו הגדולה מקבלת ריטלין בכלל הפרעות קשב וריכוז ( אין לה בעית התנהגות ) מה עושים אני מיואשת

30/03/2013 | 14:09 | מאת: קטי פישר

יש היום מאמנים שמתמחים בבעיות כאלו,אשמח להמליץ לך, הצלחה גדולה

ריקי שלום, בהחלט יתכן שבנך לוקה בהפרעת קשב ורכוז, אך אין ספק שיש בעית התנהגות. עשיתם נכון, כשפניתם להדרכת הורים, אך לדבריך לא היה שפור במצב. "טפול רגשי" (לא פרטת מהו בדיוק הטפול) לצערי, אינו יעיל כטפול בהפרעת קשב ורכוז או בהפרעת התנהגות. כיון שנשמע שהבעיה קשה - הילד אלים, משקר, מאיים - נראה שיש צורך בטפול תרופתי. כיון שיש בעית התנהגות, מומלץ לפנות לפסיכיאטר ילדים. עשי זאת בהקדם. חג שמח, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים