אם ובנה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

15/03/2013 | 20:39 | מאת: נחמה לוי

שלום, אני אם בת 29 עם חרדות בעברי מאובחנת עם ADHD ואחרי טיפול מוצלח בשיחות ולא יכולתי ליטול נוגדי חרדה בשל מעי רגיש אחרי טיפול בהיפנוזה שלא עזר עד הסוף. האם יש רופא פסיכיאטר שכן יסכים לתת לי 1 מהתרופות לקשב? שנית יש לי בן בן מ4 עם אוטיזם מאובחן בגן תקשורת שאני בטוחה שרופאת הילדים שלו כמוני רואה שיש לו במקביל ADHD אך הנוירולוג בהתפתחות הילד אומר שזה נכלל באוטיזם ואין לטפל בנוסף. לי ידוע שכן ניתן לטפל בנוסף, האם פסיכיאטר ילדים שלא דרך התפתחות הילד יוכל לאבחן ולטפל בילד בנושא? תודה מראש

גב' לוי שלום, 1. קיומן של חרדות, בנוסף להפרעת קשב ורכוז, אינה שוללת טפול תרופתי בהפרעת הקשב והרכוז. כמו תמיד, יש לבחון את מצבך בכללותו. כל פסיכיאטר מבוגרים, המתמצא בטפול בהפרעת קשב ורכוז, יוכל לבדוק איתך את הדברים, ולהמליץ לך על טפול. במקרה שלך, אני ממליץ להוועץ בפסיכיאטר ולא בנוירולוג. 2. לגבי בנך. בקרב ילדים הלוקים באוטיזם, הפרעת קשב ורכוז שכיחה יותר מאשר באוכלוסיה הכללית. על הרופא הבודק להחליט האם תסמיני הפרעת הקשב והרכוז גורמים לילד מצוקה או הפרעה בתפקוד, ואם כן בהחלט יש לשקול טפול תרופתי. אם את חשה שאינך מקבלת מענה מספיק מהרופא בהתפתחות הילד (שאמון על אבחון הן של אוטיזם והן של הפרעת קשב ורכוז), מומלץ שתפני לחוות דעת נוספת, שיכולה להעשות גם אצל פסיכיאטר ילדים. רק בריאות, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים