בעיית קשב וריכוז בגיל 5

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

25/11/2012 | 15:12 | מאת: אלון

שלום הילד שלי בגיל 5 נמצא בגן במסגרת חינוך מיוחד. תוך כדי שיחה עם הגננת שלו הבנתי שגם בגן ההבדלים בתפקוד שלו תלויים בצורה מאוד גבוהה בקשב שלו. בימים שהוא קשוב התפקוד שלו גבוהה, איך לצערי קיימים ימים שהקשב שלו נמוך האז הוא נמצא בעולם שלו. באבחון הוא הוגדר כעיקוב בהתפתחות. אני חושש שיש לו בעיית קשב ועיקר התפקוד שלו נגזר מרמת הקשב באותו היום. השאלה שלי האיזה גיל אפשר לאבחן בעיית קשב? ומאיזה גיל אפשר להתחיל לטפל? מה הטיפול הממולץ לילדים

אלון שלום, בקרב ילדים הלוקים בעכוב התפתחותי, יש שעור גבוה יותר של הפרעת קשב ורכוז. הדבר אינו אומר בשום אופן שיש לילד הפרעת קשב ורכוז, אלא שהוא נתון בסכון גבוה יותר בהשוואה לילדים אחרים. אבחון של הפרעת קשב ורכוז אפשר לבצע, בהגדרה (על פי ספר האבחנות הפסיכיאטרי) מגיל שלוש שנים. לטפל צריך אם יש הפרעה בתפקוד או מצוקה. מהו הטפול - תלוי במה שימצא באבחון. בגיל חמש שנים בהחלט אפשר לטפל גם תרופתית. עצתי לך, אם אתה חושד שבנך לוקה בהפרעת קשב ורכוז, פנה לאבחון מסודר. אם הילד נמצא במעקב של התפתחות הילד, הייתי מתייעץ תחילה עם הרופא המטפל שם. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים