הסחות וזיכרון

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

05/09/2012 | 16:38 | מאת: ל

הסחות מוחקות לי את הזיכרון לטווח קצר ומשכיחות מה שנרכש עכשיו או לא מזמן ומפריעות לי לשלוף מהטווח הארוך. מה לעשות ואיך?

ל שלום, השאלה לא לגמרי ברורה לי, ואשיב לפי הבנתי. אם הבנתי נכון, אתה מתאר הסחת דעת (הנובעת בד"כ מגרויים בסביבה) וקושי בזכרון. אחד מהתסמינים של פהרעת קשב ורכוז הוא הסחת דעת. כאשר הדעת מוסחת, אין מקשיבים, החומר הנלמד אינו מוטמע, ולאחר מכן אין מהיכן לשלוף אותו. פעמים רבות, טפול בהפרעת קשב ורכוז עוזר כביכול לזכרון, אך למעשה הוא עוזר ללמוד ולהטמיע את החומר, וכשהחומר בזכרון, אין קושי לשלוף אותו. יש, כמובן, בעיות זכרון מסיבות שונות, אך אלו נדירות יחסית בילדים. יש לזכור שתסמין אחד (כמו הסחת דעת) אינו מספיק לאבחון של הפרעת קשב ורכוז, ועלול להיות תוצאה של בעיות אחרות (חרדה, למשל). אני ממליץ שתפנה לרופא ילדים/משפחה המכיר אותך ותוועץ בו. תשקלו יחדיו אם יש מקום לפנות לאבחון של הפרעת קשב ורכוז. שנה טובה, ד"ר ברנע ארז.

15/09/2012 | 06:38 | מאת: ל

מה עושים? טיפול נפשי מכניס אותי מראש למתח וללחץ, אז זה לא מתאים. ריפוי בעיסוק אני צריכה לדעת בדיוק מה לבקש כדי שלא יהיו טעויות. דברים אחרים אני לא מכירה. מה יש עוד ומה אפשר לעשות לבד?

15/09/2012 | 06:30 | מאת: ל

יש לי רופא משפחה שלא מכיר אותי.אין לי הפרעת קשב וריכוז. יותר בעיית קשב-שמעתי את זה לפני הרבה שנים והשתפרתי הרבה מאז.עזרו לי ללמוד ולהטמיע את החומר כי הייתי אז בדיוק לפני תיכון ובתיכון. מה הטיפול בהסחת דעת? מה הטיפול בקשב? מה הטיפול בזיכרון? דווקא אצלי לפעמים החומר- או הידע/מחשבה- בזיכרון, אבל היא יוצאת באיחור או שיש קושי לשלוף אותה.יש לי זכאות לבקש לטפל מקופת חולים ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה אבל אני יכולה גם בפרטי, ואני לא עושה את זה לפחות בינתיים, כי פעם כן עשיתי את זה וזה לא היה נכון ומדוייק לבעיה שלי וזה נגמר באסון כי זה הפריע לי בלימודי סטטיסטיקה שהיו לי אז כי זה היה בשביל לימודים הומניים וזה לא היה טיפול קוגניטיבי, וזה השתלט לי על הזמן בזמן שהיה לי ידיד במצוקה אובדנית שהייתי חייבת לבקר ולא ביקרתי כי לא יכולתי להתמודד עם הכל והעדפתי לקבל עצות גרועות שעל פניו לכאורה היו עצות נכונות. -------------------------------------------------------------------------------- ל שלום, השאלה לא לגמרי ברורה לי, ואשיב לפי הבנתי. אם הבנתי נכון, אתה מתאר הסחת דעת (הנובעת בד"כ מגרויים בסביבה) וקושי בזכרון. אחד מהתסמינים של פהרעת קשב ורכוז הוא הסחת דעת. כאשר הדעת מוסחת, אין מקשיבים, החומר הנלמד אינו מוטמע, ולאחר מכן אין מהיכן לשלוף אותו. פעמים רבות, טפול בהפרעת קשב ורכוז עוזר כביכול לזכרון, אך למעשה הוא עוזר ללמוד ולהטמיע את החומר, וכשהחומר בזכרון, אין קושי לשלוף אותו. יש, כמובן, בעיות זכרון מסיבות שונות, אך אלו נדירות יחסית בילדים. יש לזכור שתסמין אחד (כמו הסחת דעת) אינו מספיק לאבחון של הפרעת קשב ורכוז, ועלול להיות תוצאה של בעיות אחרות (חרדה, למשל). אני ממליץ שתפנה לרופא ילדים/משפחה המכיר אותך ותוועץ בו. תשקלו יחדיו אם יש מקום לפנות לאבחון של הפרעת קשב ורכוז. שנה טובה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים