מה היא הדרך הטובה לאבחון קשב וריכוז??

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

25/10/2011 | 17:19 | מאת: קרן

שלום רב, אני חושבת שלבני בן ה6 יש בעיית קשב וריכוז. ובבדיקה מול חברות עם ילדים עם בעיית קשב כל אחת פנתה למקור אחר לאבחון פסיכיאטר, נוירולוג, אבחון דידקטי, אבחון מוקסה (אם אני לא טועה זה השם), מבחן טובה. אני מבולבלת לגמרי,מה היא הכתובת הנכונה?

קרן שלום, שאלה מצויינת שאלת, ואכן הבלבול בצבור הרחב רב. אם את חושדת שבנך לוקה בהפרעת קשב ורכוז יש לפנות לאבחון של הפרעת קשב ורכוז. אבחון כזה יכול להתבצע ע"י פסיכיאטר ילדים ונוער, נוירולוג ילדים ורופא ילדים שהוסמך לכך. אבחון דידקטי מיועד לאבחן לקויות למידה. מבחן TOVA ומבחנים אחרים הינם מבחני עזר, ובד"כ אין בהם צורך. כאמור, אני ממליץ לפנות לאבחון ה]רעת קשב ורכוז אצל פסיכיאטר ילדים ונוער, נוירולוג ילדים ורופא ילדים שהוסמך לכך. הדבר יכול כמובן להעשות דרך קופת החולים או באופן פרטי. בהצלחה, ד|ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים