בעיות התנהגות ילד בן 12

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

06/11/2016 | 09:02 | מאת: יעל

שלום בני בן 12, עם הפרעת קשב וריכוז שמתבטא בעיקר בהיפראקטיביות ואימפולסיביות, תלמיד טוב מאד. מעבר לכל הקשיים היומיומיים איתו, בזמן האחרון יש לו חרדות והתקפי זעם. לדוגמא : השבוע אני ובעלי יצאנו לבלות והוא ואחיו נשארו עם סבתו שאוהב, והוא התחיל לבכות שהוא לא רוצה שנצא ואף הגיב אלינו באלימות על מנת שלא נצא (נעל אותנו בבית, חסם אותנו בגופו והרביץ לבעלי). הוא מטופל במלטונין בשל בעיות שינה. איזה טיפול הכי מתאים לו שיעזור לו להיות רגוע יותר? מאד קשה איתו בבית. ניסינו בעבר טיפול בהבעה ויצירה ומיינדפולנס, אך לא הרגשנו שיפור. ניסיתי לדבר איתו אם קרה משהו לאחרונה והוא אומר שכלום. אשמח לעצתך. תודה! תאמו תורצרו קשרהדפסת ההודעההוספת תגובה

יעל שלום, בעיות התנהגות אינן נדירות בקרב ילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז. נהפוך הוא, כ-50% מהילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז עם היפראקטיביות, יסבלו בנוסף גם מהפרעת התנהגות. הפרעות חרדה הן הפרעות שכיחות בקרב ילדים, וגם הן שכיחות יותר בקרב ילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז. כלומר, העובדה שכל ההפרעות הללו מופיעות ביחד אינה מצב נדיר או מיוחד. הטפול במצבים אלו כולל בד"כ הדרכת הורים וטפול תרופתי. הטפול התרופתי יכול להיות תרופה אחת או יותר, כיון שתרופות שונות מטפלות במצבים. לעתים יש צורך בטפולים נוספים כמו עזרה למודית, טפול משפחתי, טפול פרטני ועוד. כדי להמליץ על טפול מתאים, צריך להכיר את הילד, משפחתו, סביבתו הלמודית וסביבתו החברתית. לאור קיומן הן של חרדות והן של קשיי התנהגות, בנוסף להפרעת הקשב והרכוז, אני ממליץ לפנות לפסיכיאטר ילדים, לשם הערכה והמלצה על טפול. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים